World Cup: Bryngelsson troligen borta

World Cup 2015World Cup har inletts. För Villa Lidköping blev det en snöplig inledning på World Cup. Både Jesper Bryngelsson och Martin Andreasson fick kliva av isen i andra halvlek. Jesper Bryngelsson bars ut på bår efter att ha blivit liggande i målet. Detta i en situation där Norasonen gav Villa ledningen med 1-0 mot Bollnäs. Martin Andreasson tog sig av isen på egen hand. Jesper Bryngelsson kommer troligen inte spela mer i helgen, men Johan Sixtensson har lugnande besked för alla Villasupporter.

– Lårkaka på Andreasson och liknande på Bryngel fast på ryggen! Bryngel spelar nog inte mer i helgen tyvärr.

Efter Villa tog ledningen och att Bryngelsson lämnat isen tog Bollnäs över. Villa saknade dock inte chanser. Per Hellmyrs kvitterade och när bara sekunder återstod gav även ledningen för Bollnäs.

Johan Sixtensson sammanfattar matchen så här när vi ber honom om en kort sammanfattning efter det snöpliga slutet:
– Snöpligt som du säger, ett skott som Thimfors normalt räddar samtidigt som det är på tok för dåligt att vi inte har koll på Hellmyrs när det är 15 sekunder kvar! Ställningskrig i första sen tycker jag vi är giftigare i andra bortsett från en tiominuters period mitt i halvleken. Tungt naturligtvis men ny tävling imorgon att ladda för!

Bollnäs finske landslagsspelare Ville Altonen sammanfattar matchen så här:
– Jämn och bra match. Båda laget hade sina chanser. Kändes ändå att vi var snäppet vassare idag och till slut gick ut som vinnare. Vi hade lite tur också i sista målet. Kan tycka att det var lite billigt mål. Men alla mål räknas.

Bollnäs GIF – Villa Lidköping 2-1 (0-0)
Målskyttar, BGIF: Per Hellmyrs 2
Villa: Jesper Bryngelsson.

Läs också