Discovery Networks utökar portföljen med bandy-VM

Tv5Discovery Networks Sweden utökar sportportföljen med exklusiva sändningsrättigheter till bandy-VM 2016 och 2017.
– Vi ser fram emot ett VM med ett av Sveriges mest framgångsrika landslag i en folkkär sport, säger sportchefen Emir Osmanbegovic.

Nu står det klart att Discovery Networks drar på den blågula landslagströjan i ännu en av svenskarnas mest klassiska och folkkära sporter – bandy.  VM 2016 avgörs 31 januari – 7 februari i Ryssland. Sveriges matcher kommer att sändas på Kanal 5, ett urval av övriga matcher på Eurosport 2.

– Tretton finaler på de senaste fjorton världsmästerkapen talar sitt tydliga språk. Det känns riktigt bra att kunna visa upp vårt framgångsrika bandylandslag för en bred publik, säger Emir Osmanbegovic, sportchef på Discovery Networks Sweden.

– Vi är väldigt nöjda med att svenska folket kan följa sitt landslag på Kanal 5 de två kommande världsmästerskapen. Sverige abonnerar på pallplaceringar och förtjänar att få spela inför en stor tv-publik, säger Arne Anderstedt, first vice president på Internationella Bandyförbundet (FIB).

I rättighetsförvärvet ingår även 2017 års bandy-VM, som kommer att spelas på klassisk svensk bandymark i Sandviken.

Bandy-VM avgjordes första gången 1957 och spelades fram till 2003 vartannat år. Sedan 2004 avgörs mästerskapet årligen och är nu framme vid den 36:e upplagan. Ryssland leder maratontabellen med 23 titlar, tvåa ligger Sverige med 11 och trea Finland med en mästerskapsseger.

Läs också