Elitserien: Viktiga poäng på spel i kväll på Skarpe Nord

Foto Johan Spanås Bandyfoto (C)

Kvällens höjdpunkt spelas mellan Villa Lidköping och Hammarby. Storpublik väntas dit! Två viktiga streckmatcher spelas dessutom. Kring slutspelsstrecket återfinns IFK Kungälv och Vetlanda som möts i en viktig fyrapoängsmatch. Detsamma gäller Broberg  och Vänersborg  och även en match kring kvalstrecket där Kalix och Tillberga drabbas samman.

Detta inlägg uppdateras under dagen med senaste nytt från lagen och kommentarer från spelare och tränare i respektive lag!

Broberg LVänersborg LBroberg Söderhamn – IFK Vänersborg
Utomhus
Brobergs Söderhamn har kanske inte övertygat på sistone. Fyra av sex poäng de senaste med knappa segrrar mot Sirius och Gripen Trollhättan.
Vänersborg ser ut att kommit ut en poängmässig svacka. Känns som viktig match för båda lagen för att deras supporter ska få känna lite ro när julstöket drar igång.
Broberg har fortsatta skadeproblem.  Fredrik Rexin, tränare i Broberg, berättar:
– Vi saknar Vadim (Arhipkin) och Dammbro (Robert), två nyckelspelare. Men killarna som kommer in har gjort det bra, så jag är inte orolig där. Det kommer blir en match med tv¨å åkstarka lag. Vi har nu fått vila fem dagar och kommer laddade till match!

– Alla friska och krya,  säger Jocke Hedqvist inför matchen! Eventuella någon förändring. Detta är en tuff match och det kommer vara varmt så det blir mkt krig ikväll.

Gripen LBollnäs miniGripen Trollhättan – Bollnäs GIF
Inomhus.
Två lag som varit på uppåtgående senaste tiden. Snöplig poängförlust för Bollnäs sist i matchens sista skott. I dag får vi troligen se ett  mer offensivt Bollnäs än vad man brukar att få se. Gripens defensiv verkade fungera bättre senast och var nära poäng senast. Bollnäs klara favoriter i matchen förstås.
Magnus Nordin, tränare i Gripen får tillbaka en spelare till kvällens match:
– Johan Karlsson är tillbaka efter sjukdom. Aleksi Seppänen vilar. Vi hade en bra känsla efter matchen senast, trots en bitter förlust, och ska ta vid där vi slutade då. Vi har klart för oss vad vi ska göra och vad som krävs.

Ville Altonen, Bollnäs: – Laget ser väl ut som senast. Var några år sen man spelade senast mot Gripen så det blir rolig. Säker en svår borta match men känns att vi har varit i bra form i senaste matcher.


Kalix LTillberga LKalix – Tillberga
Utomhus
Kalix IP har bjudit sin hemmapublik på busväder även om det var hyggligt senast och då blev det seger för Kalix mot Edsbyn. Unga Viktor Mardakin gjorde Kalix fjärdemål som visade sig vara det avgörande när slutsginalen löd efter att Edsbyn närmat sig  från 4-0 till 4-3. Kalix och Tillberga är två lag som definitiv har siktet inställt på att undvika kvalplats. Rinat Shamsutov  var krasslig i onsdags och spelade inte då. Det gjorde däremot Olof Englund i Kalix som var tillbaka efter feber i den senaste  söderturnén där Kalix kammade noll. Riktig fyrapoängsmatch för lagen. Riktigt intressant match således och bara lätt regnstänk väntas under senare delen av matchen.

Christoffer Norin ser fram emot kvällens match: – Jag tycker att det känns bra inför ikväll, vi gjorde en bra match senast och hoppas jobba vidare på det ikväll. Det ska bli en kul match och spela ikväll den gäller mycket och jag tror det blir två lag som verkligen kommer vilja lira.

Tillberga har Jesper Flodström sjuk till i kväll, medan Rinat Shamsutov är tillbaka i laget.

Nlyman 30

 

 

 

 

 

 

 

KungälvSMVetlanda 4o pIFK Kungälv – Vetlanda
Utomhus
Kvällens tredje höjdpunkt! I kväll ska Kungälv studsa tillbaka och ta poäng efter två raka förluster. Ted Skoglund saknades även senast medan Mikael Lindberg var tillbaka. Vetlanda har ännu inte tagit poäng på bortaplan. Nära mot Hammarby tidigare i veckan på en besvärlig is. I kväll  vänta tyvärr regnet falla över Skarpe Nord. Ari Holopainen vs Jonas Claesson två tränare som vet hur man gör mål även om det är vattenpolo eller  spel på tvättbräda. Kungälv skulle må bra av en seger för att haka på slutspelslagen.
Mathias Johansson, kapten i IFK-laget tror det blir en tuff match i kväll, sjukdomar härjar i truppen:
– Vi vet inte själva vilka som spelar riktigt ikväll på grund av lite sjukdomar. Vetlanda har börjat väldigt starkt och verkar ha hittat en formtopp så det blir en riktigt tuff match för oss! Men självklart ska vi göra allt vi kan för att ta med oss två pinnar ikväll!

Sirius smSAIK S litenSirius – Sandvikens AIK
Utomhus
Sirius hade en dålig period mot Vänersborg i början av andra halvlek mot Vänersborg i veckan. Nu gäller Sandviken och det är svårt att se att Sandviken inte ska vinna matchen. Saik har inte råd att tappa poäng och man är för bra för att inte reda ut Sirius i kväll.
Inget nederbörd verkar ställa till förhållandena på Studenternas i kväll.
Joel Wigren, Sirius, kommenterar kvällens match så här:
– Blir samma trupp som senast. Vi tycker att det ska bli roligt att möta Sandviken. Får se hur vädret blir och hur länge det går att spela efter isen. Men vi kommer att kriga och göra det jävligt jobbigt för SAIK idag. Lyckas vi så har vi bra chans på poäng.

Anders Jakobsson, tränare i Saik, låter målvaktarna fortsätta stå varannan match:
– Martin Falk står i mål Hannes Edlund spelar istället för Rasmus Linder. Hoppas kunna fortsätta spelet ifrån Kungälvsmatchen, Det såg bra ut.

 

75 Jesper Eriksson Villa Lidköping

Jesper Eriksson Villa Lidköping

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VillaSMHammarby smVilla Lidköping – Hammarby
Inomhus
Kvällens toppmatch. Villa har vvå hemmamatcher utan att vara riktigt på topp seger mot Tillberga, men förlust mot Edsbyn. De två senaste fredagarna har Villa gjort två riktigt bra matcher och hemmapubliken har inte glömt premiären mot Västerås SK. Hammarby har haft en jobbig höst med skadeproblem. Robert Rimgård är tillbaka och har börjat spela. Lite tidigare än vad man hade tänkt, men då Calle Rutqvist blev skadad så fick Robert tidigarelägga sin comeback. Trots alla bekymmer har man slagit Vetlanda och Tillberga och dessutom spelat oavgjort mot Sandviken. Nu är det inomhus, vi får se hur Hammarby trivs med det? 8-2-seger borta mot Tillberga kanske ger en viss hint…

Villatränaren Johan Sixtensson inför kvällens match: – Inga ändringar, samma gäng som senast! Kommer bli en tajt match mellan två starka lag. Vi har bra självförtroende och vet vad vi vill göra på banan, ska bli kul och lira igen!

Robin Sundin i Hammarby tror på en tuff match: – Samma lag som sist. Rolig match och tuff match för båda lagen. Svårt att sia om utgång men starten av matchen kommer va viktig!

Elitserien S V O F G-I + / – P
Västerås SK 9 7 0 2 44-25 19 14
Villa Lidköping BK 8 6 1 1 42-20 22 13
Sandvikens AIK 8 5 1 2 58-34 24 11
Edsbyns IF 8 5 0 3 40-31 9 10
Hammarby IF 8 4 2 2 36-28 8 10
Vetlanda BK 8 5 0 3 35-40 -5 10
IFK Vänersborg 8 4 1 3 33-29 4 9
Broberg/ Söderhamn 8 4 1 3 27-26 1 9
Bollnäs GIF 8 4 0 4 34-24 10 8
IFK Kungälv 8 3 1 4 33-33 0 7
Kalix Bandy 9 3 1 5 25-37 -12 7
TB Västerås 9 2 0 7 34-61 -27 4
IK Sirius 8 1 0 7 19-42 -23 2
Gripen Trollhättan BK 7 0 0 7 17-47 -30 0

 

Läs också