Elitserien: Får Villa fira nyår som serieledare?

I kväll bjuder elitserien på fem matcher och tre är derbymärkta. Broberg jagar viktiga poäng i slutspelskampen och i kväll fyrapoängsmatch mot Edsbyn. Gripen Trollhättan tar emot Villa Lidköping som har möjlighet att ge sina supporter och sig själva att få fira nyår som serieledare vid seger. Sirius och Tillberga möts i ett mälarderby, heta tag väntas. Kungälv har halkat ner i tabellen och är i behov av poäng i kväll mot Hammarby. Sista matchen i kväll, inte desto mindre intressant är mötet mellan Bollnäs och Vänersborg. Två lag med uppåtgående form.

 

Bollnäs miniVänersborg LBollnäs och Vänersborg visar på god form. I kväll möts de i ett högintressant möte.

Båda lagen är skadefria och jagar placeringar uppåt i tabellen och vill säkerligen slå sig in bland topp fyra inför slutspelsvalet.
– Tuff match som väntar ikväll, säger Ville Altonen i Bollnäs. Vi siktar på att hålla oss på den nivån vi kommit senaste matcher. Är vi där måste Vänersborg göra det riktig bra om dem tänker vinna. Truppen är hel så jag tror vi fortsätter med samma som senast.
Jocke Hedqvist, Vänersborg, ser Bollnäs som favoriter:
– Vi har en tuff match framför oss. Bollnäs är jättefavoriter ikväll ! Vi ska jobba på med vårt spel och se hur långt det räcker.

Broberg LEdsbyn smStreckmatch och hälsingederby mellan Broberg och Edsbyn en – en riktig fyrapoängsmatch.

Broberg har haft en tuff första halva av elitserien och dubbelmöte mot Sandviken är nu överstökat. Laget n även dubbla segrar mot Tillberga. Edsbyn är på åttonde plats med tre poäng med sig från dubbelmötena mot Vänersborg och Bollnäs.
– Kul med derby, vi känner att vi gjorde en bra prestation senast (mot SAIK), bör dock bli hetare i båda straffområdena, säger Fredrik Rexin som säger så här om laget i kväll: –  Kan bli någon förändring, haft lite sjukdomar i laget.

Magnus Olsson, Edsbyn, säger så här inför kvällen: – Kul med ett derby igen. Svår borta match, men vi vann där förra säsongen. Hela truppen tillgängligt första gången denna säsong.
Joel Edling spelar således återigen i Edsbyn.

Gripen LVillaSMGripen Trollhättan tar emot Villa Lidköping som har möjlighet att ge sina supporter och sig själva att få fira nyår som serieledare vid seger. Villa släpper fram en ny elitseriespelare i kväll. Dessutom gör Christian Älvegran comeback i Elitserien för säsongen. I dag blev Christian uttagen i P19-landslaget.

Gripen har siktet inriktat på att bygga vidare för att klara nytt kontrakt till nästa säsong.
-Vi ska försöka köra på och nöta på med vårt, kommenterar Magnus Nordin inför västgötaderbyt. Lägger inget fokus på vilka vi möter. Viktigt att ha ett eget spel och tydliga ramar när vi kommer till kvalet. Fredrik Korén vilar och Martin Hagman kommer in i laget.

Villatränaren Johan Sixtenssons funderingar  inför kvällens derby och möjligheterna till nyårsfirande som serieledare:
– Funderingen som går är att vi skall vara ödmjuka inför matchen ikväll och se till att vara bra defensivt i första hand, Gripen är säkert revanschsugna efter annandagen och vi måste ha fullt fokus på vårt spel. Ska bli kul att lira lite derby igen!
Villa och Johan släpper fram en elitseriedebutant i kväll:
– Våra två juniorer Martin ( Karlsson) och Ludvig (Johansson) vilar, Christian Älvegran gör seriedebut för i år efter att ha varit sjuk en längre tid. Jon (Karlsson) står i mål. Sen låter vi även Joel Broberg född 1999 göra debut vilket känns väldigt kul. Annars är vi samma gäng som senast.

 

Sirius smTillberga LSirius och Tillberga möts i ett mälarderby. Sirius vann senast med 3-5 i en ”städad match”.  Inte omöjligt att vi får se ett Tillberga med hetare känslor i kväll.  Sirius formkurva pekar uppåt och ytterligare två poäng i kväll och möjligheterna att radera ut en förarglig hemmanolla ser ut att finnas inom räckhåll.

Sirius Joel Wiberg säger så här inför kvällens möte:
– Vi har en skön stämning nu i laget och är sugen på att ta första hemmasegern idag… Men Tillberga är säkert revanschsugna nu sen vi tog dom i ABB så det gäller att vi är på tå. (Henrik) Kjellsson står idag och (Daniel) Bärneskär är tillbaka på backen istället för Eklund.

Jesper Flodström vill se ett tätare Tillberga:
– Vi måste få till defensiven vi kan inte släppa in 10 mål var och varannan match, då är de omöjligt att vinna. Lägen framåt får vi ändå. ”Nagget” (Tobias Eriksson) är fortfarande borta men Kim (Barklund) är tillbaka igen från sjukdom.

KungälvSMHammarby smIFK Kungälv tar emot Hammarby på Skarpe Nord som ser ut att bjuda på uppehåll västkusttemperatur kring nollstrecket.
Seger för Kungälv och man ger sig in i slutspelsdiskussionen igen efter dubbla förluster mot Villa Lidköping samt både förlust och seger mot Gripen Trollhättan. Även Hammarby föll mot Sirius som också är ett kvallag i dagsläget.

Robin Sundin, Hammarby, om kvällens match:
– En svår borta match som vi ska vinna om vi kommer upp på vår egen nivå. De enda ändringen är att David Broden vilar och Pelle Einarsson kommer in på vänsterhalven.

 

Elitserien S V O F G-I +/- P
Västerås SK 16 13 0 3 96-55 41 26
Villa Lidköping BK 15 12 1 2 82-39 43 25
Sandvikens AIK 16 10 2 4 106-71 35 22
Hammarby IF 15 9 3 3 74-50 24 21
IFK Vänersborg 15 9 1 5 74-53 21 19
Vetlanda BK 16 9 0 7 73-81 -8 18
Bollnäs GIF 15 7 3 5 69-51 18 17
Edsbyns IF 15 8 1 6 73-65 8 17
IFK Kungälv 15 6 1 8 61-66 -5 13
Broberg/ Söderhamn 15 6 1 8 58-70 -12 13
Kalix Bandy 16 4 2 10 48-77 -29 10
IK Sirius 15 3 0 12 46-81 -35 6
Tillberga 15 2 0 13 58-102 -44 4
Gripen Trollhättan BK 15 1 1 13 40-97 -57 3

 

Läs också