Elitserien: Toppmatch mellan Villa och SAIK!

Intresset hamnar förstås i toppmötet mellan serietvåan Villa Lidköping och Sandvikens AIK på tredjeplats som spelar om den så åtråvärda andra platsen eller rent utav seriesegern.
Uppdateras

Gripen LVetlanda 4o pGripen (14) – Vetlanda (7)
Vetlanda jagar nya poäng för att säkra slutspelet. Seger i dagens bortamöte så kan slutspelsplatsen vara väldigt nära, men som ”sagt”   det kan krävas så ytterligare minst sex poäng. Gripen tar sikte på att ha ordning på sitt spel till kvalet.
Magnus Nordin, tränare Gripen:
– Vi kör med samma lag som senast. Vi möter ett Vetlanda i hysterisk form men vi kan bara nöta på med vårt spel. Vi har 7 matcher på oss att vässa alla moment till kvalet.
Patrik Johansson, Vetlanda:
– Gripen har gjort det bra i många matcher och var nära att ta poäng mot oss hemma så vi behöver spela på samma nivå som i de senaste matcherna för att vinna ikväll.

Hammarby (4) – Tillberga (12)
Hammarby utsätts ständigt för nya prövningar. Nya skada och så snöoväder i kväll när Tillberga kommer på besök. Viktiga poäng på spel för Hammarby som är i det närmaste klart för slutspel, men givetvis siktar på topp fyra och få fördel av hemmapubliken i en avgörande femte match i kvartsfinalserien. Tillberga har fortsatt teoretiska möjligheter att nå slutspel och jag i första hand IFK Kungälv för att undvika kvalspel. Tillberga fick sin fina segersvit under det nya året bruten mot Villa senast.

Robin Sundin, Hammarby:
– Tuff match då de förväntas stark vind och snö på Zinken mot ett Tillberga som gjort några bra resultat på slutet. Misja är med igen och Johan Willes kommer inte till spel på grund av sin skada.

Jesper Flodström, Tillberga:
– Vi kör vidare på samma lag som senast. Vi gjorde en riktigt bra första halvleken mot Villa senast som vi tar med oss till matchen idag och försöker göra det över hela matchen då kan det blir en jämn fight idag.

KungälvSMEdsbyn smIFK Kungälv (10) – Edsbyn (8)
IFK Kungälv har gjort flera jämna matcher efter annandagsderbyt. En dyrbara uddamålsförlust mot Tillberga gör att man har fem poäng till slutspel. Minst åtta poäng av de fjorton återstående poäng behövs för Kungälvs del för att nå slutspel.
Edsbyn har fått fart på rören. 7-0 mot Sirius följdes upp med 8-2 mot Kalix senast. Detta efter rejäl svacka över jul med fyra raka förluster.

Mathias Johansson, lagkapten IFK Kungälv:
– Inga ändringar sen senast. En tuff match mellan två jämna lag, vi gjorde en godkänd insats borta så ja hoppas vi lyfter oss ett snäpp ikväll så vi tar med oss två pinnar.
Magnus Kuben Olsson, Edsbyns IF
– En svår borta match men vi är bra förberedd och vi bygger vidare på vårat. Inga ändringar i laget.

20 Andreas Eskhult Sirius

20 Andreas Eskhult Sirius

Sirius smBollnäs miniSirius (13) -Bollnäs (5)
Sirius befann sig i en rejäl svacka efter urladdning mot Hammarby och knapp förlust mot Vetlanda verkade det bli soppatorsk i uppsalalaget. Men senast var man dock tillbaka och var så när att få med sig en poäng i senaste matchen borta mot Vänersborg. Sirius har nu tagit hjälp av Andreas Eskhult för att finna inspiration och rutin på träningarna och kanske även för spel i elitkvalet även om det finns en liten chans att nå i kapp IFK Kungälv och undvika kvalspel.
Bollnäs formkurva pekar bara uppåt just nu och laget är sannolikt klart för slutspel, men några poäng återstår för att vara på den säkra sidan. Bollnäs har dessutom siktet nå en fjärde plats och få hemmafavör i kvartsfinalspelet. Bollnäs har bara fyra poäng upp till andra platsen dessutom.

Joel Wigren, Sirius:
– Tuff fight. Seriens formstarkaste lag kommer på besök. Får se vad det blir för väder, set ut som att det kommer bli snöstorm så det kommer nog bli en riktig krigarmatch.

Ville Altonen, Bollnäs:
-Blir en tuff borta match. Vinden och snön kan ställa till det. Vi ska fortsätta leverera på hög nivå. Gäller att vi är där både fysisk och mentalt om vi vill ta med oss 2poäng. Alla är tillgängliga vad jag vet.

VillaSMSAIK S litenVilla Lidköping (2) – Sandvikens AIK (3)
Villa hoppade ur sin lilla svacka om det nu var en svacka. För efter att ha dominerat matcherna gick man bort i allt för optimistiskt spel och Hammarby och Vetlanda fick vinna matcherna. Senast var skärpan tillbaka i Villa under hela matchen och det blev seger mot Tillberga. Sandviken blandar och ger men seger det var SAIK som bröt Västerås SK långa segersvit och Sirius besegrades med klara 11-1. Däremot uddamålssegrar mot Kalix och IFK Kungälv. Det blir intressant indikation på var Sandviken befinner sig någonstans. Förhandstipsen förutspådde Sandviken som segrare i årets SM-final.

Johan Sixtensson, tränare Villa Lidköping:
– En jätterolig match och vi har en skön känsla i gänget, ska bli kul och lira helt enkelt. Samma trupp som senast mot Tillberg!

Anders Jakobsson, tränare Sandvikens AIK:
– Alltid roligt att spela mot Villa med mycket folk och rolig bandy. En av de svåraste bortamatcherna under säsongen. Samma lag som sist.

Västerås SKBroberg LVästerås SK (1) – Broberg Söderhamn (9)
Serieledarna Västerås SK föll senast mot Bollnäs och behöver ta poäng i kväll för att inte bjuda in Villa och Västerås ännu mer i striden om seriesegern. Broberg behöver poäng för att nå slutspel. Seger mot Västerås är en rejälbonus gentemot slutspelsjagande lag.

Ted Bergström, Västerås SK om läget i laget inför kvällens match. Några ändringar i laget sedan sist?
nej inga ändringar till denna match. Läget är väl bra och vi är rejält revanschsugna. Var väl ett riktigt bottennapp senast i Bollnäs.

 

Elitserien S V O F G-I +/- P
Västerås SK 19 15 0 4 111-67 44 30
Villa Lidköping BK 19 14 1 4 104-55 49 29
Sandvikens AIK 19 13 2 4 126-79 47 28
Hammarby IF 19 11 4 4 94-63 31 26
Bollnäs GIF 19 11 3 5 93-62 31 25
IFK Vänersborg 19 10 2 7 91-74 17 22
Vetlanda BK 19 11 0 8 90-96 -6 22
Edsbyns IF 19 10 1 8 95-78 17 21
Broberg/ Söderhamn Bandy 19 8 2 9 75-88 -13 18
IFK Kungälv 19 7 2 10 79-85 -6 16
Kalix Bandy 18 4 2 12 52-88 -36 10
TB Västerås 18 4 0 14 74-116 -42 8
IK Sirius 19 3 0 16 52-112 -60 6
Gripen Trollhättan BK 19 1 1 17 48-121 -73 3

Läs också