Elitserien: Iskallt i Hälsingland ”Inga problem”

Foto: Johan Spanås (C) Bandyfoto.se

Sträng kyla väntas i kväll där fyra matcher spelas i Gästrikland och Hälsingland. Två spelas inomhus medan Broberg tar emot Sirius och Bollnäs tar emot Kalix. Runt 15-16 minusgrader väntas i Bollnäs och Söderhamn. Därutöver är det toppmöte i Elitserien där serietrean Sandvikens AIK tar emot Hammarby. Hammarby har två viktiga spelare vid sidan i dagens match.

Slutspelsjagande Edsbyn tar emot Villa Lidköping som siktar på topp två. Sist men kanske kvällens intressantaste (?) match är västderbyt och IFK-mötet  mellan Vänersborg och Kungälv. En riktig fyrapoängsmatch kring slutspelsstrecket. Matchen spelas inomhus.

Väder Bollnäs

Väder Söderhamn

 

Uppdateras – med information och även kommenterar från spelare och tränare!!

Kvällens matcher

Bollnäs miniKalix LBollnäs (5) – Kalix (11)
Bollnäs är uppe i nio förlustfria matcher och sex raka segrar. Onekligen det just nu formstarkaste och stabilaste laget just nu. Kalix har inte fått utdelning på sitt spel trots bra och jämnt spel även mot bra lag. Det är egentligen bara senaste mötet mot Edsbyn som inte riktigt var med i matchen…  Islossning för Kalix i kväll?
Ville Altonen, Bollnäs:
– Vi kör väl med samma lag igen. Man börjar vänja sig med kylan och hårt is så det är inget problem. Kommer blir tuff match och Kalix har spelat jämt mot alla lag. Så det kommer inte bli enkel kväll. Men vi kör på!
Christoffer Norin om läget i Kalix och om det är några ändringar i laget?:
– Nej inga ändringar i laget, vi är friska och krya, matchen i onsdags var ju inställd så jag tycker vi verkar spelsugna. Bollnäs är ett bra lag och är inne i en bra trend men vi är revanschsugna efter förra veckans förlust i Edsbyn.

Broberg LSirius smBroberg Söderhamn (9) – Sirius (13)
Två lag som haft det hackigt på sistone där Broberg drabbats av skador, trots det har Söderhamnslaget tagit fem av tio poäng i de senaste omgångarna. Matchen mot Västerås 0-9 senaste var däremot ett bottennapp. .  Sirius två senaste är trots förluster visar troligen att Sirius är på väg ur sin svacka.
Fredrik Rexin, tränare i Broberg rapporterar:
– Eetu (Peukhuri) ej med, likaså Filip (Skoglund). Nygren (Jonas) testar. Vi var ute och tränade 35-40 minuter i går på grund av kylan. Vi kommer laddade och revanschsugna. Har bra bilder av hur Sirius vill spela, skönt med match så tätt inpå senaste matchen.

Joel Wigren, Sirius, säger så här om avslutningen av elitserien och läget inför kvällens match:
– Vi är inställda på att spela kval och har accepterat det. Nu handlar det om att göra så bra prestationer fram tills dess som möjligt för att ha en skön känsla i kvalet. Vi siktar såklart på att vinna alla matcher vi spelar och har inte ”gett upp” på något sett. Matchen ikväll tror jag kommer bli oerhört tight. Broberg är väl i starkt poäng behov och säkert revanschsugna efter storförlusten senast. Vi har varit rätt nöjd med hur vi spelat i de senaste två matcherna så vi ska bara fortsätta på samma spår. Då tror jag vi tar två poäng i kväll.

Edsbyn smVillaSMEdsbyn (7) – Villa Lidköping (2)
Edsbyn kommer till kvällens match med storseger senast på hemmaplan 8-2 mot Kalix och därefter tappad seger till 3-3 i slutsminuten i bortamötet mot IFK Kungälv. Edsbyn ställs mot topplaget Villa Lidköping som med en urladdning i andra tog sig ur ett 0-4-underläge mot självaste SAIK till ledning 6-5, men precis som Edsbyn tappade ledningen i slutminuten. Villa tar nog ända med sig upphämtningen efter den svåra inledningen av matchen med 0-2 efter bara två minuter. Därefter hackade det mesta även om en del chanser skapades.
Johan Sixtensson, tränare i Villa rapporterar följande om truppen inför kvällens match.
– Tim Persson är skadad och borta ett tag, Matte Johansson går in från start istället! Ludwig Johansson in på bänken.
Och så här inför kvällens match:
– Föll i en jämn och bra match hemma mot Byn, vi hade inte riktigt kraften just då att bända upp deras defensiv. Men vi har en bra känsla inför kvällen.

Vänersborg LKungälvSMVänersborg (8) – Kungälv (10)
Vänersborg har i dagsläget fyra och fem poäng till godo till slutspelsjagande Broberg respektive Kungälv. Dessutom med en match mindre spelad efter den uppskjutna matchen mot Kalix i onsdags. Kungälv jagar förstås seger för att närma sig och få kontakt med nuvarande slutspelslag och hålla avståndet till Kalix på nedflyttningsplats. Vänersborg har sex poäng att ta igen för att nå fjärde platsen.

Joakim Hedqvist inför kvällens möte
–  Vi kör på med samma gäng.. Viktigt att vi gör allt som ett lag ikväll och jobbar hårt i defensiven. Kungälv är ett otroligt bra lag och  vi har respekt för dom.
Några ändringar i laget? Mathias Johansson, IFK Kungälv:
Nej, det är samma gäng idag som i onsdags. Det är ju derby så det brukar bli bra matcher oss emellan. Förra matchen har ingen som helst betydelse. Dom är starka hemma så det gäller att vi är på tårna från första minuten!
Robin Olsson har inte spelat de senaste matcherna. Var är han?
– Robin är petad idag, han har vart sjuk en period men började träna igår igen.

SAIK S litenHammarby smSandvikens AIK (3) – Hammarby (4)
Två lag som i första hand vill säkra topp fyra från bakifrån jagande Bollnäs. SAIK har dessutom kontakt med serieledande Västerås och Villa på andra. Hammarby får klara sig utan både Johan Willes och Adam Giljam. Adam Giljam måste vila efter smäll på nyckelbenet i senaste matchen mot Tillberga.

Anders Jakobsson, SAIK: – Det brukar bli roliga matcher mot Hammarby så jag räknar med två offensiva lag som går för fullt. Hoppas på mycket folk och bra stämning i hallen. Vi har en bra känsla i laget och alla är friska, Martin (Falk) fortsätter i målet.
Robin Sundin inför matchen:
– En rolig match mot ett spelande lag. Vi spelar med samma lag som sist fast Adam (Giljam) ut och Jonas Enander in.
När är Johan Willes tillbaka?
-Gällande skadan vet vi inte i dagsläget när Johan är tillbaka.

Väder Västerås

Lördag
Tillberga – Vetlanda – Spelas på Naturis
Söndag
Västerås SK – Gripen Trollhättan

Elitserien S V O F G-I +/- P
Västerås SK 20 16 0 4 120-67 53 32
Villa Lidköping BK 20 14 2 4 110-61 49 30
Sandvikens AIK 20 13 3 4 132-85 47 29
Hammarby IF 20 12 4 4 101-66 35 28
Bollnäs GIF 20 12 3 5 98-64 34 27
Vetlanda BK 20 12 0 8 97-100 -3 24
Edsbyns IF 20 10 2 8 98-81 17 22
IFK Vänersborg 19 10 2 7 91-74 17 22
Broberg/ Söderhamn Bandy 20 8 2 10 75-97 -22 18
IFK Kungälv 20 7 3 10 82-88 -6 17
Kalix Bandy 18 4 2 12 52-88 -36 10
Tillberga 19 4 0 15 77-123 -46 8
IK Sirius 20 3 0 17 54-117 -63 6
Gripen Trollhättan BK 20 1 1 18 52-128 -76 3

 

 

Läs också