Elitserien: ”Bäddat” för skrällar i kväll? – Spelare ”nedbäddade” och kräksjuka satte stopp för Tim!

Sjukdomarna härjar flitigt i lagen på sina håll. Sjukdomar rapporteras från bland annat Sandviken, Tillberga och Gripen inför kvällens så viktiga matcher.
Villa Lidköpings Tim Persson fick oväntat vänta med måndagens röntgen av sin skadade ljumske.

Slutsspelsstriden – Inför kvällen

Viktiga poäng på spel i slutspelsstriden som i dagsläget står mellan Edsbyn och Broberg. Edsbyn möter Hammarby på bortaplan och Broberg som bekant möter Kalix i Uppsala. Vetlandas och Vänersborgs tidigare så säkra slutspelsplats kan se betydligt mindre säker ut efter kvällen. Vänersborg har tufft derby i Lidköping mot Villa och Vetlanda tar emot Sandvikens AIK. Samtliga fyra lag har tufft motstånd och skulle IFK Kungälv knäcka Bollnäs långa serger- och förlustfria svit i kväll så är man med hugger igen om en slutspelsplats.

6 IFK Vänersborg 20 11 2 7 97-77 20 24  +4 poäng över slutspelsstrecket 
7 Vetlanda BK 21 12 0 9 99-105 -6 24  + 4
8 Edsbyns IF 21 10 2 9 100-84 16 22  + 2
9 Broberg/ Söderhamn 21 9 2 10 81-97 -16 20   – 2
10 IFK Kungälv 21 7 3 11 85-94 -9 17    – 5

Toppstriden
Det har tätnat i toppstriden. Bollnäs långa segersvit syns i tabellen också förstås. Västerås har fått lite andrum till bakomvarande lag. Villa Lidköpings tappade segrar i slutet av matcherna har kostat, men känns oerhört stabila i år. Sandvikens chockstart mot Villa för en veckasedan var en av säsongs bästa bandy  som presterats denna säsongen. Villas återhämtning var inte så illa den heller. Sjukdomar i SAIK sedan senast mot Hammarby kan ställa till det i kväll. Hammarbyfortsätter att plocka poäng trots ideliga skadebekymmer. Nu både Adam Giljam och Johan Willes. Bäddat för en spännande avslutning på Elitserien.

1 Västerås SK 21 17 0 4 128-70 58 34 +5 poäng till att nå toppfyra och +4 till topp två  
2 Villa Lidköping BK 21 15 2 4 113-63 50 32  +3 / +2
3 Sandvikens AIK 21 13 4 4 136-89 47 30  +1 / – 3
4 Hammarby IF 21 12 5 4 105-70 35 29   0 / – 3
5 Bollnäs GIF 21 13 3 5 103-68 35 29   0/ – 3

 

Kalix LBroberg LKalix Bandy – Broberg/Söderhamn
Kalix jagar vidare för att slippa kval. Sju poäng till Kungälv ska tas i kapp men med två matcher mindre spelade. Kalix fortsätter att spela jämna matcher, men utan att få med sig poängen. Senast 4-5-förlust i bortamötet mot formstarka Bollnäs. Poängen borde börja kunna ramla in till Kalix favör igen.
Broberg studsade tillbaka efter 0-9 mot Västerås SK så vann man senast mot Sirius med 6-0.
Christoffer Norin, Kalix, kommenterardagens match så här:
– Tycker det känns bra inför matchen imorgon, vi är laddade friska och krya. Synd att vi måste flytta matchen till Uppsala bara. Jobbigt att behöva spela hemma match 91 mil från Kalix.
Även Broberg Söderhamns tränaren Fredrik Rexin ser u att kunna mönstra bästa lag:
– Det är bra, de skadade spelare vi haft börjar komma i form för att kunna spela snart. Kalix kommer från en stark insats mot Bollnäs och vi gjorde en helt ok match mot Sirius. Vi behöver komma upp någon nivå till om vi skall ta två p imorgon. Spel i Relita betyder bra förutsättningar, vilket givetvis är inspirerande.

 

IMG_0202

VillaSMVänersborg LVilla Lidköping BK – IFK Vänersborg
Villa jagar vidare mot att klara topp fyra eller till och med topp två. Tim Persson är skadad och skulle röntgas i måndags för att försöka få klarhet i hur illa det är ställt, men oväntad orsak försenade beskedet.
– Det har varit vinterkräksjukan där så varit kaos så ska in imorgon (i dag onsdag) vid 13.00 och magnetröntga så vet mer då!
Hur då sjukdomsläget i Villatruppen? Johan Sixtensson, tränare, inför kvällens match:
– Friska och krya, samma gäng som senast mot Edsbyn.
– Skitkul med derby och vi har en bra feeling i gruppen. Vi är förberedda på en tuff och jämn match med en del känslor!

Joakim Hedqvist, Vänersborg:
– Vi är fullt gäng imorgon och ser fram emot ett roligt derby med bra stämning. Vi måste fokusera på och göra våra saker imorgon.

Gripen LTillberga LGripen Trollhättan BK – Tillberga
Två möjliga kvalgruppsmotståndare möts i kväll, men sjukdomar och skador härjar i lagen.
– Linus Rönnqvist och Johan Karlsson sjuka. Viktor Uhlin kommer in i laget igen efter att ha vilat förra matchen. Robin Eliasson kommer att stå i mål och Erkenborn får vila denna match. Visst det kan bli Tillberga i kval men inget vi funderar på nu. Vi har en bra chans på poäng och den chansen kommer vi ta.
Jesper Flodström, Tillberga:
– Inför i morgon är det väldigt oklart vad vi ställer på benen. Många som är sjuka eller skadade så vi kommer ta ut laget sent. Det blir nog en tuff match de verkar ha spelat upp sig under säsongen och gjort några riktigt bra matcher.

Foto Johan Spanås Bandyfoto (C)

Foto Johan Spanås Bandyfoto (C)

IKungälvSMBollnäs miniFK Kungälv – Bollnäs GIF
Kungälv ligger lite i ett ingemansland just nu, men seger i kväll kan betyda att man återigen är med slutspelsstriden inför slutspurten. Just nu ser kontraktet ut att vara i en någorlunda säkerhet, men ytterligare poäng kommer sannolik att krävas för att det ska vara definitivt klart. Bollnäs jagar vidare på sin sköna segersvit på sju matcher och tio matcherlånga förlustfria svit. Knapp seger mot Kalix i kylan senast.

Mathias Johansson IFK Kungälv, – Alla är hela och friska så det är skönt!
– Dom har ju verkligen hittat formen och ett vinnande spel så det kommer bli riktigt tufft för oss. Det är ändå våran hemmabana så vi går för två pinnar!

Ville Altonen om läget i laget och inför matchen:
– Ser ut att alla är tillgängliga. Blir tuff resa och tuff motståndare. Vi vet att Kungälv är starka hemma. Vi ska fortsätta leverera det spel som vi gjort bra tag nu. Då har vi bra möjligheter att åka hem med fullpott.

Vetlanda 4o pSandvikens AIK LVetlanda BK – Sandvikens AIK
Vetlanda har inte trivts på bortaplan i vinter och än mindre på Hubbovallen senast. Nu är man tillbaka till SAPA som fått beröm för sin is i vinter. För Vetlanda är siktet förstås seger mot SAIK som kanske inte har det bästa utgångsläget i kväll.
Hur är läget i SAIK?
– Vi har haft en del sjukdomar sedan i fredags och vi får se vilka som är friska att spela imorgon, meddelar Anders Jakobsson, tränare. Vetlanda är starka på hemmaplan så vi måste vara bra för att vinna imorgon.

Sirius smVästerås SKIK Sirius – Västerås SK
Sirius har siktet på kval. Västerås SK har siktet på serieseger. Sjukdom i laget samtidigt som det är aktuellt för en comeback. Ted Bergström inför kvällensmatch:

– Laget ser bra ut och äntligen dags för Gröhn att göra comeback. Däremot saknas Jonas Nilsson på grund av sjukdom.Men bra fart på träningarna som vanligt har det varit och vi kommer ge 100% imorgon. Har väl revansch att utkräva på Sirius från förra säsongen på studenternas om jag inte minns fel! (Västerås vann med 8-3 i fjol på Studentarnas IP och 11-4 i ABB-Arena)

Är det Västerås SK som är serieledare under VM-uppehållet?
– Ja vi hoppas givetvis att kunna stå som serieledare under VM-uppehållet, samt seriesegrare ett par veckor senare.

 

Hammarby smEdsbyn smHammarby IF – Edsbyns IF
Två viktiga poäng står på spel i kväll på Zinkensdam. Hammarby i toppen om att behålla sin fjärde plats och så är man förstås fortsatt med i striden om topp två. Edsbyn jagar poäng för att hålla undan för jagande Broberg.

Robin Sundin Hammarby: Vi stället upp med samma lag som senast. Vi är fokuserade inför matchen som vi vet blir tuff, men vi har en bra plan!
Det betyder att Hammarby ställer upp utan både Adam Giljam och Johan Willes i kväll.

Läs också