Elitserien: Edlund i VM-form

Foto: Johan Spanås (C) bandyfoto.se

Gripen L

Dramatiska matcher i kväll där Edsbyn hämtade in Vetlandas ledning och fick oavgjort 4-4. Det blev även delad poäng mellan Vänersborg och Hammarby. Bollnäs vann toppmatchen mot Villa Lidköping. Christoffer Edlund visade målform och gjorde hela sju mål i kväll mot Tillberga. SAIK vann den målrika matchen med 10-7!

Västerås SKVillaSMBollnäs vann en jämn match mot Villa Lidköping. Hemmalaget fick några enkla och tveksamma mål i egen kasse och hade bud på fler mål framåt med bland annat ett stolpskott från Martin Johanssons klubba.

– Vi gör en bra bortamatch dock var de endast poängen vi inte fick med oss hem, kommenterade VM-aktuelle Martin Johansson.
Hur ser du på situationen där Mickelsson gör 5-3-målet?
– Vet inte riktigt vad som hände kändes dock som han var bakom målet och då får han ju inte hoppa in igen!!..

Ville Altonen: – Riktig rolig match! Villa är bra men vi hade bra utdelning på våra chanser. Första halvleken var vi lite bättre och andra skapade Villa lite mer. Men vi gjorde mål på rätt läge och vann. Nu blir det landslagsuppehåll och vi får se till att vi kommer tillbaka till seriespel på den nivå som vi är nu.

Villatränaren Johan Sixtensson säger så här om fredagskvällens förlust. Lite stolpe ut för er och ”stolpe in” för Bollnäs i kväll?

– Ja lite så kanske, vi har ju tre avslut i stolpen så.. Tycker Bollnäs är bättre första femton men att vi äter oss in och tar över till halvlek och sett till chanserna vi har borde det stått lika i paus!
– I andra är det vi som driver matchen, får 4-2 väldigt billigt och psykologiskt! Sen är vi nära igen men det reder ut det. Tungt förstås men vi reser oss och kommer tillbaka efter uppehållet!

 

Edsbyn smVetlanda 4o pVetlanda såg ut att gå mot en klar seger i Svenska Fönster Arena mot Edsbyn. Vetlanda gick in i paus med en 1-3-12 Joakim Svenskledning och ökade på till 1-4 när en halvtimme återstod. Men matchens tremålsskytt Oscar Wikblad reducerade två gånger om till 3-4 och Joakim Svensk kvitterade till 4-4 med femton minuter kvar att spela.
– Vi hade bakhalt länge i matchen till slut fick vi fäste och var stark att ha en pinne när det var slut. Skönt med uppehåll så spelarna får vila och bli helt friska, kommenterade Magnus Kuben Olsson assisterande tränare.


Patrik Johansson, Vetlanda, tyckte Vetlanda var närmast två poäng:
–  Vi gör det bra, får matchbilden dit vi vill och har 1-4 rätt tidigt i andra. Edsbyn spelar upp sig och vi har en sämre period och spelar inte upp oss förän dom kvitterar men det känns som en poäng med mersmak. Sett till hela matchen tycker jag att vi skapar fler lägen än Byn och borde vunnit idag. Jag själv har ett par lägen som det ska vara mål på.

 

Vänersborg LHammarby smPubliken fick se många mål och sent kvitteringsmål när IFK Vänersborg och Hammarby spelade 6-6.
Många mål och en händelserik match skulle man kunna tro.

– Seg match mellan två trötta lag… Tungt poäng tapp i slutskedet igen, kommenterade Hammarby Robin Sundin matchen.
Skönt med VM-uppehåll?
– Yes.

Vänersborg ledde med 2-1 bara fem minuter före halvtidsvila, men Hammarby både kvitterade och tog ledningen till 2-3. Hammarby ökade på till 2-4 efter halvtidsvila. Men det skulle hinna svänga ett par gånger till. Först gick Vänersborg upp till 5-4 och sedan vände Hammarby på steken i gen till 5-6 innan Jocke Hedqvist avslutade med att kvittera på en straff på tilläggstid.

– Tycker att det var en jämn match mellan två lag som var lite trötta, kommenterade Joakim Hedqvist. Men till slut så tycker jag att det är rättvist att det blir oavgjort. Nu får vi se fram emot lite längre vila och återhämta oss inför slutspurten.

Västerås SKKalix LVästerås SK ser ut att gå mot seriesegern efter kvällens storseger mot Kalix samtidigt som närmsta konkurrenten Villa tappade båda poängen.
8-1 skrevs Västerås segersiffror till.  Jacob Bucht och Janne Rintala blev tvåmålsskyttar och så fick elitserien en ny målskytt.
– Ja det var väl aldrig nåt snack direkt, kommenterade Ted Bergström matchen. Återigen en bra laginsats. Kul för Emil Juhlén som får göra sitt första mål också. Ja det blev ju ytterligare lite avstånd ner till andra platsen nu så det var skönt för oss.
En jobbig kväll för Kalix efter urladdningen i onsdags.
– Ja du det kändes som om dom var två tre snäpp bättre än oss idag, vi ser trötta och sega ut samtidigt som VSK är ett ruskigt bra bandylag, sammanfattade Christoffer Norin.  – Vi får ladda om till söndag mot Tillberga.

SAIK S litenTillberga LTillberga såg ut och på storstryk mot Sandvikens AIK som gick upp till 6-1 redan efter knappt en halvtimmes spel. Christoffer Edlund visar VM-form och gjorde hela sju mål i kväll. I andra halvlek snyggade Tillberga till siffrorna och matchen slutade till slut med hela 17-mål med tio för SAIK och sju för Tillberga.

”…vår bänk låter som ett väntrum under en influensaepidemi”

– Vi släpper in alldeles för enkla mål, Edlund få lite för mycket ytor men efter vår timeout blev det bättre, kommenterade Jesper Hermansson efter matchen. Offensivt gör vi en riktigt bra match, sju mål och bud på fler. Första 30 min förstör, tyvärr.

Anders Jakobsson har inriktningen klar för sig under VM. Försvarsspelet ska tränas. Kul med många mål eller vad säger du om dagens match?
– Alltid kul med många mål, dock lite för många bakåt. Vi får träna försvarsspel under VM uppehållet. Vi tappar i andra halvlek då orken tar slut, vår bänk låter som ett väntrum under en influensaepidemi.

 

Sirius smGripen LSirius fick gå till VM-vila med en seger i bagaget. 6-2 blev det mot Gripen Trollhättan. Det var Sirius första hemmaseger för säsongen.

– Aa riktigt skönt att gå in i uppehållet med en seger och på hemmaplan dessutom, kommenterar Joel Wigren efter matchen. Det var viktig för oss och våra supportrar. Vi gick in med inställning att det var en kvalmatch i och med att det är liknade lag vi kommer möta då. Spelar vi som vi gjorde idag så kommer vi klara kvalet

Matchfakta

Bollnäs GIF – Villa Lidköping 5-4 (3-1)
Mål, GIF: Daniel Berlin 2, Christian Mickelsson 2, Per Hellmyrs
VBK: David Karlsson 3, Lars Fall

Edsbyns IF – Vetlanda BK 4-4 (1-3)
Mål, EIF: Oscar Wikblad 3, Joakim Svensk
VBK: Martin Landström, Patrik Johansson, Johan Löfstedt, Daniel Johansson

IFK Vänersborg – Hammarby 6-6 (2-3)
Mål, VBG: Nils Berner 2, Mikko Lukkarila 2, Emil Viklund, Jocke Hedqvist
Hby: David Pizzoni Elfving 2, Misja Pasjkin, Per Einarsson, Kasper Milerud

Sirius – Gripen Trollhättan 6-2 (2-0)
IKS: Victor Lundberg, Viktor Broberg, Markus Kumpuoja, David Thoren, Tobias Engstrand, Joonas Peuhkuri
GBK: Johan Grahn 2

Sandvikens AIK – Tillberga 10-7 (6-3)
Mål, SAIK: Christoffer Edlund 7, Daniel Mossberg, Patrik Nilsson
TB: Kim Barklund 2, Jesper Hermansson, Jimmy Jansson, Emil Kaup, Ivan Lebedev, Rinat Shamsutov,

Västerås SK – Kalix 8-1
Mål, VSK: Janne Rintala 2, Mikael Olsson, Jacob Bucht 3, Tobais Holmberg, Ted Bergström, Emil Juhlen
Klx: Christian Frohm.

 

Elitserien S V O F G-I +/- P
Västerås SK 23 19 0 4 146-73 73 38
Villa Lidköping BK 23 16 2 5 122-69 53 34
Bollnäs GIF 23 15 3 5 112-74 38 33
Sandvikens AIK 23 14 4 5 150-102 48 32
Hammarby IF 23 12 6 5 113-81 32 30
Vetlanda BK 23 13 1 9 109-113 -4 27
Edsbyns IF 23 11 3 9 109-90 19 25
IFK Vänersborg 22 11 3 8 104-88 16 25
Broberg/ Söderhamn 22 9 2 11 85-104 -19 20
IFK Kungälv 22 7 3 12 87-98 -11 17
Tillberga 22 6 0 16 97-137 -40 12
Kalix Bandy 21 5 2 14 64-105 -41 12
IK Sirius 23 4 0 19 62-135 -73 8
Gripen Trollhättan BK 23 1 1 21 59-150 -91 3

Läs också