Elitkvalet: Favoriterna höll i första matchen

Samtliga elitserielagen vann sina första matcher i elitseriekvalet. – Skönt att vinna igen, kommenterade Magnus Nordin tränare för Gripen som till slut vann med klara siffror.
Jämnast blev det till slut mellan Nässjö och Kalix. Elitserielaget Kalix ledde med 4-6 innan Nässjö började närma sig. Smålänningarna kom dock aldrig närmare än 4-6.


Tellus LietnGripen LTony Eklind hade en fin kväll med fem mål för Gripen mot Tellus på Zinkensdam. Gripen vann till slut med 11-4.

– Skönt att det lossnade för Tony. Även Johan Grahn var het med fyra fina kassar, kommenterade Magnus Nordin tränare för Gripen.
– Viktigt att de levererar direkt från start i kvalet.
Magnus för dock inte helt nöjd med spelet.
– Ingen bra match spelmässigt från vår sida men flera individuella prestationer vinner matchen åt oss. En styrka det också. Nu laddar vi om till Nässjö på söndag.

– Skönt att det lossnade för Tony. Även Johan Grahn var het med fyra fina kassar. Viktigt att de levererar direkt från start i kvalet
Johan Grahn gjorde fyra mål för Gripen.

Boltic Liten 210smTillberga LTillberga avgjorde tidigt mot Boltic och hade 7-1 redan i halvtid. Robin Andersson fyramålsskytt för Tillberga och matchen slutade till slut med seger för Tillberga med 10-2. 
Jesper Hermansson var inblandade i fem av Tillbergas mål i första halvlek. Fyra målgivande passningar och så ett mål från Jesper klubba en bra start i kvalet.
– Ja riktigt skön start, första halvlek spelar vi bra sen tappar vi det lite i andra men det kändes lugnt matchen igenom fast Boltic skapade några chanser i andra halvlek. En bra start helt enkelt!

Nässjö LKalix LKalix gick segrande ur match mot Nässjö som dock tog ledningen genom Viktor Lindqvist.
Kalix kvitterade därefter och gick upp till 1-4 innan Oskar Bouveng reducerade efter halvtidsvila efter halvtidsvila till 2-4. Därefter ökade Kalix på två gånger om till 2-6, men Nässjö gav sig inte. Två reduceringsmål för hemmalaget när nästan tio minuter återstod. Nässjö kom dock inte närmare utan match slutade med seger för Kalix, 4-6.

– Vi gör en helt okej match idag, lite onödigt spännande när vi gör lite individuella misstag som gör att Nässjö kommer in i matchen, sammanfattade Christoffer Norin matchen. – Samtidigt måste jag säga att Nässjö är bra och kunde gjort ett par mål mer i början av matchen.

– Vi hade behövt sätta några av fyra riktigt bra lägena vi skapade i första, tyckte Jakob Säleby i Nässjö.
– Kalix gjorde en bra borta match och var effektivare än oss.
-Tycker vi visar att vårt spel kan mäta sig med lagen i elitserien som kvalar.

Ljusdal LSirius smJämnt var det också länge och väl mellan Ljusdal och Sirius. Daniel Skarps gav Ljusdal ledningen men matchens fyramålsskyt Markus Kumpuoja kvitterade före halvtidsvila. Sirius gick därefter upp till seger med 2-5 där Markus gjorde fyra av målen.

Viktig seger i nyckelmatchen för Sirius och det håller Joel Wigren med om:
– Ja lite av en nyckelmatch… Viktigt att få en bra start. Vi vinner helt rättvist, dom orkar inte stå emot i 90 minuter så i andra halvlek kan vi gå ifrån.

Matchfakta

Tellus – Gripen 4-11 (3-5)
Mål, Tellus: Jonas Enander, Joel Pettersson, Samuel Helmersson, Jonas Säfström.
Gripen: Tony Eklind 5, Johan Grahn 4, Henrik Koren, Olle Sundin,

Nässjö – Kalix 4-6 (1-4)
Mål, Nässjö: Viktor Lindqvist 2, Oskar Bouveng, Patrik Gustavsson Thulin
Kalix:Johan Sundqvist, Olov Englund, Simon Viklund, Mikael Jansson, Antti Ekman, Erik Olovsson

Boltic – Tillberga 2-10 (1-7)
Mål, Boltic: Joakim Jansson, Niklas Nyqvist
Tillberga: Robin Andersson 4, Kim Barklund 2, Emil Kaup, Jesper Hermansson, Jens Blixt, Ivan Lebedev

Ljusdal – Sirius 2-5 (1-1)
Mål, Ljusdal: Daniel Skarps, Jonas Pettersson
Sirius: Markus Kumpuoja 4, Tobias Engstrand

Läs också