Ekonomi: Rekordår för Villa Lidköping

Villa Lidköping BK nådde rekordomsättning senaste året och nådde 18,3 miljoner kronor med ett överskott på 222 414 kronor.
– Vi har haft det bästa året i föreningens historia, sammanfattade den avgående ordföranden Anders Fredriksson. – Framtiden ser mycket spännande ut och vi kommer att ha ännu fler lag och spelare i gång det kommande året, säger den nytillträdde ordföranden Rogher Selmosson som till vardags är organisationsutvecklare.


Antalet årskort för A-lagets matcher blev 2 000, vilket var nytt rekord. A-lagets hemmamatcher lockade 58 681 besökare på 17 matcher att jämföra med 48 039 på 15 matcher föregående säsong.

– Lägg därtill alla som varit och tittat på alla våra junior-, dam- och ungdomslagsmatcher kan vi konstatera att intresset för Villa Lidköping är stort. Publikgenomsnittet för vårt A-lag var det bästa i bandysverige, säger Anders Fredriksson.

Ekonomiskt presenterade Villa Lidköping BK ett överskott på drygt 244 000 kronor, vilket är mer än 800 000 kr bättre än året innan. Omsättningen ökade med 3,3 miljoner kronor jämfört med föregående år. För det helägda dotterbolaget Villa Lidköping Restaurang AB blev det ett överskott på 176 000 kronor. Föreningens egna kapital är nu 1,9 miljoner kronor och för föreningen och restaurangen tillsammans är den 3,1 miljoner kronor.

Bertil Arvidsson – som tillhört styrelsen i 38 år! – utsågs till hedersledamot. Sedan tidigare är Harry Ahlén hedersledamot. Bland de nya namnen i Villas styrelse finns Mattias Nilsson som så sent som i fjol var del i Villas lagledning.


Läs också