Holland: Alexander Craas representerar Holland – Förhoppningar om nytt lag i Amsterdam

Thomas Engström var sista helgen i augusti på sin återkommande landslagssammankomst för det holländska landslaget. Därifrån rapporteras det om förhoppningar om ett nytt klubblag. Dessutom ansluter två norska spelare till det holländska landslaget. En av dem är Mjöndalens Alexander Craas. 
Thomas Engström hade vänligheten att besvara Bandyworlds frågor om läget i och planeringen för det holländska landslaget.

Hur ser landslagschemat ut för säsongen med läger, träningsmatcher, cuper och VM?

– Förutom mina månatliga resor till Holland för att jobba med de inhemska spelarna och utveckla dem så kommer vi dessutom ha ett tre dagars läger i Nijmegen där även de norska och svenska spelarna är med.

Några andra spännande nyheter vad gäller arenor, klubbar, spelare eller nya nationer/cuper?
– Under det internationella fönstret i december kommer vi ha ett tre dagars läger i Sverige eller Norge med mix av träning och matchande. I början på november skall vi spela en dubbellandskamp på rink mot Tyskland. Sedan i slutet på januari åka på B-VM i Kina.

Någon bandybana eller några nya bandyklubbar?
– Tyvärr ser det svårt ut att få till arenor med stor is. Vi hoppas att gå igång ytterligare ett lag i Amsterdam som arbete startades upp i fjol.

Nya spelare?
– På spelarfronten så lyfter jag upp yngre spelare som bland annat var på sommarbandyläger och Västerås. Men det är mer för framtiden. Annars så tillkommer två norska spelare som har möjlighet att representera Holland. Det är en yngre junior, Isak Svennäs, och så Alexander Craas dom spelar i Mjöndalen. Kan eventuellt tillkomma någon mer.

Thomas Engström bedrev bandyträning på en landhockeyplan.
– Det var en ny och lärorik upplevelse att träna bandy på en landhockey plan. Det var en härlig känsla att kunna bedriva bandyträning på ett perfekt underlag med lite mer friktion men fullt möjligt att kunna bedriva funktionell bandyträning. Det är en ny möjlighet för den holländska bandyn att kunna utveckla sin klubbteknik och speluppfattning. Så det var utvecklande både för spelarna och mig som ledare.

Läs också