Supercupen: Nässjö IF bäst inför Superallsvenskan!

21 Tero Määttälä tremålsskytt i semifinalen mot IFK Kungälv och målskytten för ÖSK i finalen mot Nässjö IF. Foto:  Lennart Eriksson ÖSK Bandy.

Nässjö IF sopade mattan rent i Supercupen! Gick obesegrat genom gruppspelet och gårdagens 7-1 mot Falu BS följdes upp med finalseger mot Örebro SK med 6-2!

Smålänningarna fick en drömstart med en tidig 2-0-ledning redan efter åtta minuter och ökade på till 3-0 före halvtidsvila.  Örebro SK fick till en tidig reducering i andra halvlek genom nyförvärvet Tero Määttälä. Det dröjde bara minuten innan Nässjö ökade på genom Viktor Hulthammar två gånger om till både 4-1 och 5-1 på mindre än två minuter.  Ett målövertag som Nässjö inte tappade. Philip Lindqvist ökade på till 6-1.

Örebro snyggade till resultatet och gav matchen slutminuter viss nerv i matchen med sena mål. Först med Johannes Camilton mål till 2-6 och därefter Mattias Brolin Munther till 3-6 när fem minuter återstod av matchen.

Nästa vecka inledes Allsvenskan och Nässjö IF tar sig an Gripen Trollhättan som överraskande ramlade ur elitserien.