Spelarnytt: Två in och en ut för Tellus

Försvararen Helmersson lämnar Tellus samtidigt är det klart sedan en tid att Rasmus Hård, GT/76, och Filip Fröjd, LAIK/Villa U21, spelar för klubben i vinter.

Anfallaren Rasmus Hård går in i Tellus trupp och kommer närmast från div 1-laget GT/76 som fortsatt är Rasmus huvudförening.
Tellus skriver: Rasmus konkurrerar från början och har varit med under hela uppbyggnadsfasen med Tellus sedan avslutet på förra säsongen och förhoppningen är att han tar nästa kliv i sin utveckling och konkurrerar på allvar om en plats i anfallet.

U-21 spelaren Filip Fröjd från Villa U21 och allsvenska LAIK flyttar till Stockholm för studier. Filip, Tellus och GT/76 har tecknat ett utvecklingsavtal.
Tellus skriver: Vi ser det här som en jättebra lösning för alla parter. Vi stärker samarbetet mellan klubbarna samtidigt som vi kunnat knyta till oss en lovande spelare som kommer få speltid på seniornivå vilket är viktigt för utvecklingen av dessa unga spelare. Det känns väldigt roligt att vi fått till detta upplägg gemensamt med GT samt spännande att följa Filip framöver. Riktas även ett tack till Villa som gjort detta möjligt då vi alla parter satt Filips studier i första hand samt möjlighet till speltid på seniornivå.

Samuel Helmersson, back i Tellus tar uppehåll från bandy på obestämd tid. Jobb i Kanada som är anledningen till detta tillsammans med att motivationen inte vara på topp för att lägga ner tiden som krävs för fortsatt elitsatsning just nu, skriver klubben på sin hemsida.
Samuel kom till Tellus från bandygymnasiet i Edsbyn och har gjort fyra säsonger i Tellus som back och libero.
Moderklubb för Samuel är GT/76 och han har även representerat Hammarby samt ungdomslandslag.

Läs också