Allsvenskan: Olov Englund tillbaka i Kalix – Sammanfattning från Allsvenskan i kväll

Fjolårets elitserielag Kalix och Tillberga vann sina matcher i kväll. Kalix är fortsatt utan poängförlust efter två matcher som allsvenskar. I kväll blev det seger över allsvenska nykomlingen Katrineholm med 7-2. Olov Englund gjorde come back för säsongen med Kalix. Johan Sundquist fortsätter att göra mål. I kväll blev det två mål, vilket det även blev för Katrineholms stora målgörare Linus Doktare.

Tillberga slog Västanfors med 10-4 och är med i toppen efter tre matcher med bara en tappade poäng så här långt. Västanfors har spelat två matcher och är fortsatt utan sin första poäng.

Boltic föll sin allsvenska premiär i lördags mot Lidköpings AIK. Men i kväll blev det seger mot Tranås BoIS inför över 500 åskådare. Ted Viklund svarade inte för mindre än fyra assist! Gustav Backman tvåmålsskytt. Tranås har spelat en match tidigare och fick med sig en poäng därifrån.

Jonas Pettersson toppar skytteligan med tio mål på tre matcher. I kväll slog Ljusdal IFK Rättvik med 10-1. Jonas svarade för fem av matchens mål. 408 personer såg matchen.

Liksom IFK Rättvik är även Gripen Trollhättan utan poäng när tre matcher har spelats. I kväll föll Gripen mot Örebro SK som är utan förlust och tabelltrea på fem poäng med tre matcher spelade. Gripen kom i underläge med tre mål efter 20 minuters spel. Gripen närmade sig ett par gånger men lyckades aldrig få till kvitteringar till 3-3 eller 4-4. Istället drog Örebro i från och vann till slut med 6-3.

Allsvenskan i kväll
IF Boltic – Tranås BoIS 7-5
Kalix – Katrineholm Bandy 7-2
Ljusdals BK -IFK Rättvik 10-1
TB Västerås – Västanfors IF 10-4
Örebro SK GripenTrollhättan BK 6-3

Läs också