Spelarnytt: Vetlanda kontraktaterar talanger

Elitserien IFK Motala - Vetlanda BK

Emil Nordström, Albin Rehnholm och Pontus Nordström har alla skrivit seniorkontrakt med Vetlanda BK inför säsongen 2019/2020.
– Det är tre spelare vi tror mycket på och vi är därför glada att de ska tillhöra VBK i flera säsonger framöver, säger Martin Letterblad i VBK:s sportgrupp.

Vetlanda BKs ungdomslag spelar för närvarande slutspel. Tre av spelarna i dessa lag har nu skrivit kontrakt som innebär att de tillhör A-truppen under 2019/2020. Albin Rehnholm född 2000 spelade 23 matcher under säsongen, och Pontus Nordström född 1999 spelade tre matcher. De har båda skrivit på för två säsonger.

Emil Nordström, som är född 2002, har skrivit på för fyra säsonger.
– Det var en aha-upplevelse att se honom träna med oss under VM-uppehållet. Jag har ju sett en del bra yngre spelare komma upp. Men Emil är något särskilt även i jämförelse med dem, säger A-lagets tränare Patrik Johansson i en kommentar på klubbens hemsida. Juniorlagets tränare Mattias Rehnholm:
– Han är en mittfältsmotor som spelar väldigt moget. Han spelar som en senior trots att han bara är pojkspelare, säger Rehnholm om Emil Nordström som kom till VBK från Jönköping inför säsongen 2018/2019.

Albin Rehnholm och Pontus Nordström har tränat och spelat med A-laget under säsongen och det är två spelare Patrik Johansson har stort förtroende för.
– Emil Nordström, Albin Rehnholm och Pontus Nordström har alla skrivit seniorkontrakt med Vetlanda BK inför säsongen 2019/2020.

– Det är tre spelare vi ongen, och Pontus Nordström född 1999 spelade 3 matcher. De har båda skrivit på för två säsonger.

Emil Nordström, som är född 2002, har skrivit på för fyra säsonger med VBK.
– Det var en aha-upplevelse att se honom träna med oss under VM-uppehållet. Jag har ju sett en del bra yngre spelare komma upp. Men Emil är något särskilt även i jämförelse med dem, säger A-lagets tränare Patrik Johansson. Juniorlagets tränare Mattias Rehnholm fyller i.

– Han är en mittfältsmotor som spelar väldigt moget. Han spelar som en senior trots att han bara är pojkspelare, säger Rehnholm om Emil Nordström som kom till VBK från Jönköping inför säsongen 2018/2019.

Läs också