Tränarnytt: Prinsen återvänder till Villa Lidköping från Gripen

Peter Prinsen Karlsson Foto Villa Lidköping

Med 15 säsonger och över 350 matcher som spelare i Villa Lidköping så är det vid det här laget ingen idé att gå djupare in på vem klubben har rekryterat. Men faktum är att nu är Peter ”Prinsen” Karlsson tillbaka, som assisterande till Johan Sixtensson.

Peter har spelat i Villa Lidköping, Västerås SK, Bollnäs, IFK Kungälv och ryska Neftyanik. Som ledare har han axlat rollen som huvud- samt assisterande tränare i Gripen Trollhättan och Villa Lidköpings J20. Nu kommer ”Prinsen” tillbaka där han hör hemma, i Villa Lidköping.

– Det ska bli jättekul, det här ger energi och det ska bli spännande att dra igång, säger Peter via klubbens hemsida på måndagen.

De senaste två säsongerna har Peter varit assisterande tränare i Gripen Trollhättan. Tillsammans med Joakim Hedqvist och Martin Arvidsson. Det blev fjolårssäsong där laget tog klivet upp i Elitserien.

– Det har varit givande i Gripen de senaste två säsongerna och det var kul att vi fick avsluta med att ta oss upp till Elitserien. Men nu är jag tillbaka i Villa Lidköping och det ska bli fantastiskt, säger ”Prisen” och fortsätter:

– Man har redan börjat fundera kring vad som komma skall, man är nyfiken på mycket både hos laget och ledarna. Men först blir det att man får känna av läget hos spelarna, lite vad de känner och tycker själva innan man börjar pilla i det. Men det ska bli spännande att få vara med och utveckla ett såhär bra lag.

Med över 350 matcher i Villadressen så vet Peter vad det innebär att få vara med om bandymatcher i Sparbanken Lidköping Arena och klubbens trogna och fina publik. Något som han nu ser fram emot att få uppleva igen.

– Det är en del som man gillar starkt, att nu få vara med och få känna den där nerven igen, även fast man inte har skridskorna på sig. Så det ska bli kul att vara med och bidra och få uppleva stämningen som det är här när det spelas bandy.

Hur ska det bli att få jobba ihop med Johan Sixtensson?

– Det blir trevligt, vi har ju spelat ihop och vart kompisar sedan barnsben så det ska bli spännande att dyka in i hans ledarstil och tankar.

I och med Peters påskrift så är nu både spelartruppen och ledarstaben redo att axla säsongen 22/23, avslutar Villa Lidköping.

Läs också