SM: Tappar SAIK 2-0?

I dag kan Sandvikens AIK åter ta sig till SM-final. En seger och det är klart. För Hammarbys del måste man göra det som SAIK gjorde 2005. Då vände man 0-2 underläge till 3-2 mot just Hammarby. Det varma vädret har ställt till det för Hammarby som inte har kunnat träna på fullstor is. För Hammarby är Johan Österblom åter feberfri efter sjukdom.

– Mycket beror på om Hammarby försöker hitta på nåt annorlunda i den här matchen. Men hur det än blir med det så hade vi för dålig fart i första halvlek. Vi måste vara bättre från start och ta tag i taktpinnen direkt. Hammarby fick ha bollen lite för mycket senast. Jag tror det här blir en match som antingen blir väldigt tajt eller rasar iväg åt nåt håll, säger SAIKs tränare Peter Isaksson till GD.

Stefan Karlsson, Hammarby, säger så här inför matchen till Hammarbys hemsida: -Vi gjorde en bra första halvlek, som vi kunde ha utnyttjat bättre genom att göra ett par mål till. Andra halvlek är vi sämre och kommer inte upp i nivå. SAIK kan ta initiativet och vinner till slut rättvist.

-Det är väldigt lite som skiljer de här lagen åt. Det hade varit rimligt att det stått 1-1 efter de båda första matcherna.

Läs också