SM: 800 såg Villa-träningen

Silly Season: Victor Wareborn spelade sin första säsong i elitserien 2011/2012. Victor har förlängt med GAIS, som har hela försvaret intakt kommande säsong.

Vädret är i fokus inför SM-finalen, vid dagens direktsända presskonferens. Tidig vår och värme. Isen ser så där ut och det ska bli varmare i helgen. Risken finns att matchen får spelas på kvällen. Direkt innebär det mindre isträning för lagen. Damlagen AIK och SAIK får senare träning på fredagen dagen före matchdagen och dessutom får de dela isytan med varandra.

Sandvikens AIK får betraktas som favorit till SM-guldet inför en imponerade elitserie med idel segrar. Vad talar för att AIK tar SM-guld? – Vi är inte favoriter. Vi har en jäkla massa guld. De har inte SAIK, säger Anna Lundin i AIK. Vad gör SAIK så bra?
– Det svåraste att möta SAIK är deras skriskoskicklighet och bra fart. De som vill mest kommer att vinna finalen, säger Mikaela Hasselgren, AIK.

Tomas Linder, tränare, förklarar SAIKs framgångar med bra träningsnärvaro. Vi har många unga tjejer som är hungriga, och det hoppas vi ska vara avgörande i finalen, sa Tomas vid presskonferensen.
Vad är specielt med AIK? – AIK är ättriga och dryga att spela emot .Camilla Andersson, SAIK. Hår går det i finalen?
Johanna Pettersson, SAIK: – Tror självklart att vi vinner med 5-2.

Hur är stämningen i Lidköping? – Det är stor uppståndelse i Lidköping. På torsdag har vi stängda träning efter att 800 varit och tittat på tisdags träningen. Intresset är så stort att vi inte kunna fokusera på träningen. Nu stänger vi träningen, säger Ari Holopainen.

– Häftigt. Pojkdröm. Riktigt att få vara där. SAIK är rikitgt bra och slagit oss i Eltiserien. Självklart en utmaning, säger Villaliberon Martin Johansson.

Känns det som du är nyckelspelare som målvakt Martin Berggren? Och håller jag nollan så tror jag att vi vinner…
Stor skillnad från inledningen av säsongen. Vi mötte bra lag inledningsvis. Från det har vi utvecklats och lagspelet har förbättrats från inledningen. En härlig upplevelse med stort stöd. Vi kommer att ha ett stort med oss.

Stängda träningar beror inte på att vi har några överraskingar. Det är mer att få vi får lugn och ro. Vi kommer att köra vårat eget spel. Det känns jäkligt bra, avslutar Ari Holopainen.

Tommy Isaksson, vad är receptet till er framgång i år? – Vi har haft en bra säsong. Det försvann tre bra spelare och ersatt de med nya spelare. Det har varit osäkert var vi står. Förra året var vi jättefavoriter med stor press. I år har vi inte samma press. Vi har utvecklat vårat eget spel och nöjda med det.

Johan Löfstedt, hur var det att växla axeln som Mossberg och Sveshnikov? Jag tog inte på mig deras roll. Jag vet vad jag kan och spelar efter det. En pojkdröm har gått i uppfyllelse och har alltid drömt om att få spela finalen. Vi ska göra så bra match som möjligt och det kommer att Villa också att göra.

Vad kan du som gammal finalspelare bidra med för de andra spelarna, Daniel Berlin? – Jag kan försöka få dem att behålla lugnet. Jag känner mig lite hemma här som är uppväxt i Uppsala. Är ni favoriter? Ja jag tycker det. Vi har vunnit serien och då får man nog se sig som favoriter. Vi har spelar bättre som lag. Alla gör vad de ska, avslutar Daniel Berlin, för dagen 25-år.

Läs också