Silly Season: PG fullföljer kontraktet Villa – ”Svårt att ta till sig 700 på första träningen”

Villa Lidköping BK och Patrik ”PG” Gustafsson är överens om att det optionsår som finns i kontraktet skall genomföras. Nu bekräftas vår uppgift om att Martin Hagman är klar för Villa. Även här rör det sig om 1+1 år.

– Det innebär alltså att vi kan glädjas åt ”PG:s” tjänster i ytterligare minst ett år säger Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson och fortsätter:
– Patrik skapar en trygghet i laget som är viktig, han har en fantastisk passningsklubba och är en lojal lagspelare. Hans kunskaper som bandyspelare och tidigare erfarenheter som lagkapten kommer att bidraga till att utveckla våra unga spelare ytterligare för framtiden. Som spelare har an sina bästa år kvar och det finns fortsatt utrymme för att utvecklas, säger Johansson.

Efter en lite trevande inledning av serien så var Patrik en av de drivande spelarna under slutspelet. Så här säger Patrik själv om året i Villa:
– Det har varit ett fantastiskt år för mig i Villa, jag skrev på för att se vad jag gick för och hur långt det kunde ta mig samt att få spela så länge som möjligt på säsongen och vad skall man säga…

I inledningen så hade man svårt att ta till sig allt, det var 700st på vår första träning, 3-4000st på varje match och nästan 5500 st på annandagen. Alla runt omkring ställer höga krav på att vi skall prestera varje match och föreningen har högt uppsatta mål, ett nytt lag och nytt spel att lära in. Detta sammantaget gjorde att det tog ett tag innan man kom in i allt. Vi har Sveriges bästa fans och jag vill vara med och bidra till att vi förhoppningsvis kan kröna dem med ett guld i framtiden, avslutar ”PG”.

Läs också