Arena: Broberg hoppas på inomhusarena

Broberg hoppas att få en inomhusarena till 2013. Det ska bli verklighet genom ett nystartat privat bolag. Det har bildats genom initiativ från privatpersoner, näringslivet i Söderhamn samt Broberg Söderhamn. Hällåsen Arena AB ska tillhandahålla en modern och ändamålsenlig inomhusanläggning för bandy och ge bra möjligheter till kommersiella event och arrangemang i samband med matcher. Hallen kommer att få en publikkapacitet på 2 855 personer.
Arenan skall också vara en plattform för utveckling kommersialisering av idrottsturismen i Söderhamn samt arbeta med arrangemang för att vara en mötesplats i allmänhet för näringsliv, föreningsliv och innevånarna i Söderhamns kommun.

De privata ägarna är PEBAB, SE Konsult AB, Industrimontage AB, Elektrolindningar AB, Flygstaden AB, Guldrutan AB, Industrigruppen i Söderhamn, Anticimex, Hans Alvar I Ringa AB och Lönns Buss AB.

Arenabolaget räknar med en inkomst från Broberg på 500 000 kr per år. Brober lägger idag ut över 400.000kr på träningar och matcher i Söderhamn och på annan ort. Det innebär en merkostnaden på 100 000 kr per år.

Läs också