Silly Season: Spelare på väg till Sirius

Andreas Eskhult kommer spela för Sirius i vinter. – Det har aldrig varit aktuellt med någon annan klubb, säger han till UNT. Fortfarande är dock inga papper påskrivna. – Jag har pratat en del med Janne (Sjonemark) sedan Berglund slutade och jag känner att jag vill fortsätta att spela. Sedan är det en massa andra saker som måste lösas om jag ska ha arbetsuppgifter vid sidan om det, säger Eskhult som efter utspelet om att han tillfälligt hade brutit med klubben fick erbjudanden från sju andra elitserieklubbar. Jag var tydlig mot dem att jag helst av allt ville spela vidare i Sirius, så efter det har jag inte hört något.

Andra spelare som kan vara aktuella för Sirius är Ilja Grachev, Zorkij, Anders Östling, Tillberga, John Nilsson, Kalix, och Patrik Eidnert, UNIK. Sirius, som den här säsongen kommer att ha 14 kontrakterade utespelare (plus några juniorer) samt två målvakter (varav en junior).

Den svenskryske mittfältaren Ilja Grachev ska skriva kontrakt med Sirius om allt går som det ska de närmaste dagarna.
40-årige veteranen och ytterhalven Anders Östling, som tidigare i karriären vunnit SM-guld med Västerås SK och har två VM-guld med Sverige, säger till UNT: – Jag hade mycket kontakt med (Magnus) Berglund innan han slutade och har pratat lite med Olle (Gabrielsson). Jag väntar och ser vad de har att säga. Jag har en heltidsanställning på ABB och skulle behöva gå ner till 75 procent för att hinna med att pendla till Uppsala. Anders har även ett erbjudande från Tillberga att ta ställning till.
John Nilsson som bor i Uppsala och tidigare har spelat i Sirius uppges också vara ktuellt för Sirius. Förra säsongen tog han tjänstledigt från jobbet i Uppsala och spelade med Kalix, men nu har han bestämt sig för att vara kvar även vintertid. Det blir ingen förlängning med Kalix och Elitserien lockkar. – Jag vet inte vad jag ska säga. Jag har pratat med Sirius, mer än så är det inte just nu, säger den 28-årige mittfältaren till UNT.
En annan som det har ryktats en del om, men som troligen inte kommer att spela med Blåsvart i vinter, är Uniks Patrik Eidenert. – Jag hade ett snack med Eskhult tidigare, men fick sedan höra att de hade andra alternativ. Det är tråkigt då jag alltid har velat spela för Sirius på seniornivå, säger Eidenert som samtidigt klargör att han inte tänker fortsätta med Unik i division I.

Läs också