Lyckade debutanter i Siriuströjan – mer på gång?

Sirius spelade i går säsongens första träningsmatch. Två nya namn fanns med och spelade i Sirius-tröjan. Om allt går enligt plan har Sirius därmed femton man i truppen och därutöver juniorer. Sirius har klart med 20-årige försvarsspelaren Matvej Azarenko från ryska storklubben Dynamo Moskva under Champions Cup och det är högst sannolikt att han spelar för Sirius i vinter.  I går debuterade även Patrik Eidnert, som nu är klar från UNIK, bekräftar Jan Sjonemark för Bandyworld. Patrik debuterade blev tvåmålsskytt i debuten.

Den ryska försvarsspelaren. – Det är en ung lovande spelare som vi är intresserade av och som Dynamo vill släppa. Han själv tycker också att det här är jättespännande, berättar Sirius bandys ordförande Janne Sjonemark till UNT.

Lösningen är mycket bra för Uppsalaklubben.
– Det handlar om ett lån och kommer inte att kosta oss en massa pengar, säger Sjonemark, som dock betonar att inget ännu är helt klart.

– Det är en spelare som inte tagit en full plats i Dynamo, men som nu får möjlighet att kunna spela många matcher med oss, säger Gabrielsson, som i framtiden gärna skulle se ett samarbete med storklubben. Det skulle vara jättebra för oss att samarbeta med dem, just nu är de ju världsledande, säger Siriustränaren.

Janne Sjonemark säger till Bandyworld att Matvej Azarenko spelar för Sirius även under Champions Cup. För att spelarna ska få spela för Sirius krävs det bland annat att försäkringspapper är påskrivna och att en internationell övergång har gått igenom. Det är så här långt klart genom en ”interimsövergång”.

Janne säger till Bandyworld att Sirius är öppna för fler spelare. Det kan bli spelare från Ryssland: – Det kan bli både spelare från ”öst” och ”väst”, säger Janne.

UNIK har värvat flera bra spelare med elitserierutin och i fjol hade Sirius ett samarbete med klubben. Sirius har fortfarande plats i truppen och letar spelare. Det kan bli aktuellt med att samarbeta med UNIK. I slutet av oktober ska Sirius se vad man har för behov.

Läs också