Villa kan andas ut! Dannes skada inte allvarlig

Hammarby tog en skalp i går när man besegrade storfavoriten Villa Lidköping. Villa laget dominerade inledningen av matchen och ledde också med 1-0 efter tjugominuter. Då tvingades Daniel Andersson lämna banan för en axelskada. Daniel Andersson berättar för NLT att han blev rädd och armen domnade bort. Lidköpings sjukhus röntgade skadan på fredagsvkällen och kunde konstatera att det inte rör sig om någon skelettskada utan om mjukdelar, uppger NLT. Hammarby tog över spelet och Villas spel föll ihop och vare sig spel eller skyttet fungerade bra. Hammarby vände och vann med 4-1, trots Villapress och där Hammarby spelade med fyra man på utvsiningsbänken. Villa kunde inte utnyttja det numerära överlgäet. Det var inget direkt fult spel föutom David Pizzoni Elfvings attack på den förre Hammarbyspelaren Jesper Eriksson. – Det var många utvisningar sista kvarten och lite tjurigt på isen. Det är lite på gränsen i vissa situationer, men det är tävlingsmatcher här i Lidköping, säger Erixon till svenskbandy.se. – Dom lyckades reta upp oss och vi vek ned oss mentalt. Klart att vi är besvikna, säger Villas lagkapten Jesper Bryngelson till NLT. – Vi fick inte igång något eget spel. Var för passivt och vi tog inga djupledsåkningar. En klar missräkning, suckar Jesper Bryngelson. Att Villa tappade spelet när Danne utgick syntes tydligt, skriver NLT. – Det klart att Danne är viktig för oss, men vi måste kunna spela utan honom, Det har vi gjort förut och så här får det inte se ut, säger Jesper till NLT.

En på förhand oviss kvartsfinal mellan Västerås och GAIS blev både tät och tempofylld. Efter 1-1 i paus gick VSK ifrån i den andra halvleken och vann med 4-1. – Riktigt bra, jag är klart nöjd. Vi maler på hela matchen, fast det är inget skönspel, säger VSK-tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson till svenskbandy.se. Västerås SK möter Hammarby i den ena semifinalen.

I den andra semifinalen möts IFK Vänersborg och Sandvikens AIK. Andreas Eriksson blev matchvinnare i Svenska Cupens första kvartsfinal. Han sköt Vänersborg till semifinal med sitt 4-3-mål på tilläggstid mot Kungälv. – Det känns jätteskönt. Vi hade som mål att vinna den här matchen och det ska bli kul att spela semifinal imorgon, säger matchhjälten till Svenskbandy. Vänersborg var i ledningen hela matchen, men IFK Kungälv jagade i kapp Vänersborgs 3-1-ledning till 3-3.

Sandvikens AIK hade inga problem att besegra allsvenska Örebro SK. – Vi kom inte upp i någon jättehög nivå. Vi slarvar en del och vi har en bit upp till den nivå vi vill spela på, säger SAIK:s lagkapten Christoffer Edlund. SAIK vann med 9-4.

Läs också