World Cup: Derbymatcher i kväll


I dag inleds World Cup med bland annat två derbymatcher. Först ut i turneringen spelar Broberg och Jenisej. Broberg har glädjande nog, lagom till WC, fått tillbaka Magnus Fryklund efter skada och Joel Edling efter förlkylning till spel i dag. I samma grupp spelar i kväll Villa Lidköping och IFK Kungälv. Villa lär ha Daniel Andersson och Jesper Eriksson med i dagens match, däremot saknas Pär Törnberg.

Falsk blygsamhet

Hammarby och Dynamo Moskva möts i en het match i dag. Trots Hammarbys alla egna stjärnor så fortsätter tränare Brodén att haussa konkurrenterna. Inför Svenska Cupen var Villa ”Real Villa” och nu är Dynamo Moskva världens motsvarighet till Real Madrid. Magnus Brodén som har fler landslagsspelare, tre, än vad Villa, en, har vill uppenbarligen själva helst slå ur underläge! Hammarby och Dynamo Moskva har samtliga spelare tillgängliga för spel idag. I samma grupp spelar Västerås mot Neftyanik som har ett par ”Västeråsspelare” med.

Härlig optimism i byn!

Edsbyn är inte blygsamma, utan sticker ut hakan! – Vi har möjlighet att utmana om cupsegern, säger tränaren Tomas Liw till Ljusnan. Skönt att se lag som är optimistiska, det värmer. Tuff öppningsmatch mot Dynamo Moskva – alla ryska lag är bra. Daniel Välitalo (ljumskproblem) är skadad och Felix Pherson är sjuk, enligt samma tidning. I samma grupp möts Ljusdal och Bollnäs, där Ljusdal har överraskat positivt så här långt.

SAIK gruppfavoriter – som räcker till final?

Finska mästarna Kamparit får en av turneringens huvudfavoriter i öppningsmatchen, Zorkij. Det är väl ingen som tror på något annat än Zorkij seger? Öppnar blir det i matchen mot Kuzbass, men skadefria och Svenska Cup vinnarna SAIK får hållas som favorit.

Läs också