Målsnålt i streckmatch

Hammarby såg ut att ha två poäng hemma mot Villa Lidköping. De 3300 åskådarna fick inte se en hemmaseger då världsmästaren Daniel Andersson kvitterade till 4-4 i den fjärde tilläggsminuten. Målet kom efter ett utkast från målvakten Martin Berggren. Villa och Hammarby är med i striden om de åtråvärda två första platserna, vilket är en stor fördel i slutspelet.

Den andra matchen med stort intresse var mellan Vetlanda och Sirius. Det var en målsnål tillställning som slutade 1-1 (1-1). 

Överraskningslaget HaparandaTornio fick inte med sig några poäng hem i bortamötet med Bollnäs. Hemmastarka giffarna vann med klara 8-3 på Sävstaås och tog därmed två viktiga poäng i striden kring slutspelsstrecket. Per Hellmyrs som svarade för två mål och tre assist.

Skadedrabbade Edsbyn visade  styrka när man besegrade Vänersborg med 7-2 på bortais. Både Daniel Liw och Fredrik Åström saknades efter skador de ådrog sig i onsdagens derby mot Broberg/Söderhamn. Sedan tidigare finns den spelande tränaren Peter Törnberg på skadelistan, dessutom är landslagsanfallaren Jonas Edling avstängd.

Läs också