Elitserien: Klassiskt derby i kväll!

I dag fredag är det dags för det klassiga derbyt mellan Västerås och Sirius. Två lag som spelat som bäst i första halvekarna i inledningen på säsongen. Båda lagen vann premiäromgången, men föll senast. Västerås SK som har haft skadebekymmer ser ut att få tillbaka Mikael Olsson och Janne Rintala i spel till fredagens match, men har haft lite sjukdomar i truppen under veckan. VSK-tränaren Lillis Jonsson tycker att Sirius prioriterar defensien. – Ja de gör ju det. Men vad jag förstår så kör de lite mer än de gjorde förra säsongen. Sirius har haft det struligt under vår och sommar där de knappt hade några spelare alls. Så man vet inte riktigt vart man har laget eftersom det nästan bara är nya spelare,säger Lillis till VLTs hemsida.

Två potentiella finallag på Friends Arena är Edsbyn och Villa Lidköping, vilka möts i kväll. Pär Törnberg ny i Villa med ursprung från Edsbyn blir matchen speciell. – Det är en tuff bortamatch. Det är inte många lag som åker till Dina arena och hämtar poäng. Arenan upplevs som väldigt liten eftersom publiken står så tätt inpå. För mig ska det bli skithäftigt att möta klubben som jag spelade i förra säsongen, säger Pär Törnberg till nlt.se. Vidare säger han behöver fler matcher för att nå sin högsta prestationsförmåga.

Edsbyn föll senast mot Broberg borta i Söderhamn. – Vi är starka och trygga i Arenan och det ska vi försöka fortsätta att vara. Det är storfavoriterna vi möter och vi förväntar oss en tuff match. Men vi ser verkligen fram emot matchen. Det ska bli riktigt roligt. Vi har ju inte mött Villa under försäsongen så det här är en match som det kittlar lite extra inför, säger Edsbyns tränare Thomas Liw till Ljusnan.

Hammarby IF – Broberg/Söderhamn
IFK Motala – IFK Vänersborg
Västerås SK/BK – IK Sirius
Sandvikens AIK – Vetlanda BK
Edsbyn – Villa Lidköping Live Refereat

 Här kan du spela Elitserie- och Allsvenskbandy på

Läs också