Elitserien: Hammarby tar emot Edsbyn (Uppd)

Villa Lidköping toppar Elitserien efter segern mot Hammarby i tisdags. I kväll ska Hammarby ta revansch för senaste förlusten. Det ska man göra mot det just nu tuffaste och formstarkaste laget Edsbyn, som slog Villa för en vecka sedan. – Vi möter ett oerhört bra lag som kommer att vara starka över en hel säsong. Vi vet att det kommer att bli tufft och att vi måste spela på topp om vi ska vinna på Zinken. Vi ser fram emot den här matchen och vi ser också möjligheterna att vinna, säger Daniel Liw till Hela Hälsgingland som själv spelat i Hammarby två säsonger 99-01. Stefan Erixon är tillbaka igen. David Pizzoni-Elfving skadade sin fot i matchen mot Villa och kan inte spela. I övrigt samma lag som mot Villa Lidköping.

Sandviken vann en viktig match mot Sirius senast, men det satt hårt inne och avgörandet kom en bit in i andra halvlek. I dag blir det Bollnäs för SAIKarna och det kan bli jämnt. Bollnäs är rejält revanschsugna efter onsdagens svaga insats mot Västerås.
– Jag skäms efter insatsen mot Västerås. Det gör alla i laget. Vi får ta lärdom av vad som hände och jobba vidare. Det här var inte likt oss, säger försvararen Anders Spinnars till Hela Hälsingland. Vi vet hur Sandviken vill spela. Det gäller för oss att hitta ett motdrag. Vi vet att det kommer att gå fort när det inomhus. Jag hoppas få en bra och fartfylld match där vi kan få stopp på deras starka offensiv. För att lyckas med det så måste alla i laget upp flera snäpp än vad vi visade senast.
– Det var skönt att vinna mot Sirius och även om vi hade problem med vinden så tycker jag att vi vann en ganska säker seger. Mot Bollnäs gäller det att tänka på deras fina försvarsspel. Nu släppte de visserligen in åtta mål mot VSK senast, men det var fyra hörnor, en straff och nåt självmål så Bollnäs är säkert revanschsugna, säger Peter Isaksson, tränare i SAIK till Gefle Dagblad.

Västerås SK som beskriver onsdagsmatchen mot Bollnäs i onsdags som sin bästa match för säsongen tar emot Vänersborg i kväll. Vänersborg har inte gjort ett spelmål på två matcher, men ändå vunnit matcherna. Joakim Hedqvist är avstängd även i kväll i Vänersborg. Inför Bollnäsmatchen gjorde VSK-tränaren Stefan ”Lillis” Jonsson en förändring. Patrik Sjöström gick ner som libero och Anders Bruun tog Sjöströms backposition. – Jag känner mig hemma på den positionen. Sedan är det också en otrolig trygghet att jag och Bruun kan skifta positioner, exempelvis beroende på motstånd, säger Sjöström till VLT som skriver att det var Anders Bruun som tog initiativet till bytet. Anders ville prova på något nytt. VLT-tränaren Lillis Jonsson säger så här till VLT om Vänersborg: – Vänersborg kör väldigt mycket individuella åkningar, de blir ganska ensamma och det tror jag kan passa oss. Vi kan spela väldigt rejält och plocka bort dem.

Här kan du spela Bandy på och

Läs också