Elitserien: Mikko matchvinnare åt Kungälv

Mikko Rytkönen blev matchvinnare när Kungälv besegrade Broberg med 6-4 i kväll. Broberg ledde med 3-1 i halvtid. På sex minuter vände Kungälv på steken och gick upp tilll ledning med 3-4. Lite senaer blev det även 3-5 till Kungälv. Kungälv klättrar till fjärde plats i tabellen medan Broberg är kvar på sjunde plats.

Bollnäs tog en viktig seger mot Sirius i kampen om en slutspelsplats. Det blev hela 6-2 mot ett skadeförsvagat Sirius. Patrik Johansson som saknas som en offensiv kraft för upplänningarna. Anders Spinnars visade vägen och gjorde 2-1 och 3-1 på hörna. Viktor Broberg håller skyttet i gång och gjorde ett av målen för Sirius. Bollnäs fick i och med segern rejält häng på slutspelsplats och är bara en poäng efter Västerås som ligger på åttonde plats.

Edsbyn bjöd återigen publiken på målkalvalkad när Västerås kom på besök. 11-7 mot Villa och 11-5 mot Västerås SK idag. Edsbyn ledde med 5-1 och 9-3 innan Västerås började hitta målet. Simon Jansson gjorde tre mål för Edsbyn och Mattias Hammarström hänger med i toppen av skytteligan med två mål. Edsbyn är kvar på tredje platsen i Elitserien medan Västerås är kvar på åttonde plats.

Trots att GAIS gjorde sitt första hörnmål på sitt 62:a försök i dag, så var det inte det förlösande målet för laget. Hammarby vann med 8-1. Det av få storförluster för GAIS sedan man kom upp i Elitserien för första gången i fjol. Robin Sundin och Misja Pasjkin gjorde två mål för Hammarby, som nu tar sig upp i serieledning med en enda förlust som kom borta mot Villa Lidköping. – Idag var det som ett juniorlag mot ett riktigt bra Elitlag. Detta är den andra matchen sedan jag kom till klubben som det sett ut så här, där vi inte orkar göra något, vilket egentligen är vårt signum. Det måste också vara okej när det sker ibland, sa Jonas Holgersson GAIS tränare efter matchen till GAIS-hemsida.

Läs också