Vad ska GAIS heta?

Blir det GAIS eller blir det återgång Höjden? Uppvaktas GAIS bandy av andra föreningar som IFK Göteborg, Örgryte IS eller Häcken?

GAIS Fotboll har det ansträngt med degradering från Allsvenskan och urusel ekonomi. Redan i somras ifrågasatte fotbollen om bandyn skulle få fortsätta kalla sig GAIS. Fotbollen menade att bandyn konkurrerar om sponsorerna.
Frågan är om bandyn har dragit något nytta av att kallas GAIS. GAIS fotbolls urusla och misskötta ekonomi verkar snarast namnet GAIS vara ett namn som skapar badwill för bandyn. Med ett publiksnitt på under 500 i år och där den unga publiken på läktarna har Höjdenmössor på sig, så tycks det inte avlägset att man återgår till namnet Höjden.

Till Göteborgs-Posten säger Kent Hultqvist: – Vi har byggt upp vårt varumärke kring det här. Och jag tycker det är bra för GAIS att synas 365 dagar om året. Jag hoppas att de inser värdet av ett gemensamt varumärke.

Bandyn har beredskap: – I dag har vi inget nytt namn som vi bestämt oss för. Vi vill avvakta och inte göra något förrän vi får ett sånt besked, säger Kenth Hultqvist.

Spela på Bandy? Elitserie- och Allsvenskamatcher finner du på


Handla julklappar? Titta in hos HappyDay och få en lugn och skön jul i god tid!

Läs också