Elitserien: ”För-SM-final”?


I kväll är det TV-match och det är Edsbyn som besöker Göransson Arena och Sandvikens AIK. Det är en seriens två allra målrikaste lag som möts. – Det blir vi mot SAIK i finalen, säger Simon Jansson till Gefle Dagblad inför kvällens möte mellan lagen. SAIK måste vinna för att hänga med i toppen. Speciellt mot bakgrunden att laget har Hammarby borta senare i veckan. Två raka segrar och SAIK har spetsat till spänningen rejält.

Mattias Hammarström är Edsbyns skyttekung så här lång med fjorton fullträffar. Av dem är det dock bara fyra som är spelmål, men Edsbyn som lag gör fler spelmål. Nästan sex av tio är spelmål. Sandvikens mål kommer hela åtta av tio som spelmål. Var femte hörna som Edsbyn har går i mål, det är bara Västerås som är i nivå med den siffran. Hammarby, Villa Lidköping och Sandviken är hälften så effektiva.

– Jag tror att det blir en riktigt häftig match, säger Anders Svensson till Hela Hälsingland och säger vidare till tidningen: – Vi har fått bra ordning på grejorna. Så nu är det roligt att spela bandy. Som målvakt kanske man kan önska sig att vi skulle vara lite tätare hemåt. Det här är en match vi verkligen vill vinna. Det skulle betyda att vi tar vår första seger i Göransson Arena och jag tycker att det är på tiden nu att vi lyckas. Vi får väl försöka hitta på något nytt som ställer Sandviken. Vi har, som alla andra lag, en matchplan och den har vi lyckats genomföra och då kommer också resultaten. Vi har lyckats blanda entusiasm med smartness och då är vi bra.

Simon Jansson säger så här till Gefle Dagblad om sin forna klubb:
– Först och främst tycker jag att SAIK är ett väldigt bra bandylag. Trots att de har tappat spelare som Daniel Berlin och Linus Pettersson är det fortfarande många spelare som är delaktiga. Framför allt imponerar passningsspelet på mig, säger Simon Jansson. Sedan finns det gott om individuell skicklighet, till exempel hos spelare som Johan Löfstedt och Johan Östblom.

Annons

Spela bandy på Oddset? Sandvikens AIK – Edsbyn och flera Allsvenska bandymatcher finner du på


Handla julklappar? Titta in hos HappyDay och få en lugn och skön jul i god tid!

Läs också