Allsvenskan: Irriterat när Mölndal inte ville spela

I lördags skulle Jönköping Bandy ha spelat mot Mölndal på bortaplan, men matchen blev inställd. 
Den officiella förklaringen från Mölndal är att det inte fanns is på Åby Isstadion, skriver Jönköpings nytt. Men den versionen ger Jönköping Bandys tränare Kent Henriksson inte mycket för. 
– Vi har sett bilder idag där det klart och tydligt framgår att det finns is och att det går att spela bandy på den. Jag tror att det ligger något helt annat bakom, säger Kent till tidningen.
Mölndal hörde av sig till Jönköping Bandy redan i onsdags i förra veckan och flaggade för att det inte skulle bli någon match.
Jönköpingslaget försökte hitta flera lösningar men Mölndal vägrade.
– Det finns mängder med arenor runt Mölndal. Rudalen, Ale Arena, Heden, Skarpe Nord med flera. Vi hade kunnat spela matchen under lördagen eller söndagen. Vi erbjöd dem dessutom ett byte, att de kom till oss istället och att vi spelade på bortaplan nästa gång.

– Vi erbjöd dem också att spela matchen i Nässjö eller i Vaggeryd. Men det var nej till allt. Då förstod vi att det inte hade något med isen på Åby att göra…
Ett nytt förslag är att matchen istället spelas den 12 december, en onsdag. Det innebär också ett dyrare alternativ för Jönköping Bandy eftersom det är en veckomatch. Flera spelare ska ersättas för förlorad arbetsinkomst.
– Bandyförbundet säger att Mölndal ska stå för merkostnaden. Det vill de inte göra utan tycker att matchen ska spelas 21.00 på onsdagskvällen. Det går vi givetvis inte med på.

Fem omgångar in i bandyallsvenskan får sådant här inte förekomma, säger Henriksson. Det går inte att skylla på att man inte har is.
– Vi får se om Svenska Bandyförbundet agerar på detta. De vet i alla fall om att det finns is som vi kunde ha spelat på.


Handla julklappar? Titta in hos HappyDay och få en lugn och skön jul i god tid!

Läs också