Elitserien: Motalaskräll när Kungälv besegrades

IFK Kungälv hade före dagens match gyllene tillfälle att bita sig kvar i toppen av Elitserien. IFK Motala visar att det finns inga poäng att hämta i bandyns högsta serie.


Handla julklappar? Titta in hos HappyDay och få en lugn och skön jul i god tid!

23-årige Oskar Davidsson visade vägen genom att kvittera Kungälvs ledningsmål. Oskar blev tremålsskytt i matchen. Efter 3-2 i halvtid ökade hemmalaget på ledningen till 4-2 och 5-2 när Jonas Eriksson och Patrik Spångberg gjorde mål. Kungälv fick jaga och Motala kunde hålla i från och vann matchen med 9-4. David Brodén var kanske hemmalagets bästa spelare och han gjorde två mål. Mikael Lindberg gjorde tre mål för Kungälv varav ett på straff.

Det var IFK Motalas första hemmaseger för säsongen.

Underskattning?

Efter tre matcher mot topplagen Villa Lidköping, Edsbyn och Hammarby var Kungälv storfavorit mot jumbolaget Motala.

Inför matchen konstaterade IFK Kungälvs egen hemsida att man har haft svårt i Motala och det finns flera exempel där en vinst betraktades som att det bara var att hämta två poäng men laget har fått vända hem mot Kungälv med en förlust i bagaget. Nu är det ingen risk för underskattning då laget är mer rutinerat och vill behålla sin topp-4 placering i tabellen.

– Detta laget har aldrig varken vunnit eller förlorat mot Motala så jag förstår knappt frågan, säger Tommy Österberg förvånat, men Motala har spelat jämt mot alla lag och främst topplagen Villa och Hammarby så vi är på tå, avslutar Tommy.

Läs också