Allsvenskan: Erlandsson efter skadan: – Använd galler

22-årige Falu BS-mittfältaren Jacob Erlandsson är hemma i Tranås hos föräldrarna och vilar upp sig efter den otäcka smällen i derbyt mot Rättvik, skriver dalademokraten. Erlandsson riskerar synen på ena ögat. Det var i mitten av andra halvlek som Jacob Erlandsson fick en Rättviksklubba i ansiktet och slog i isen och därefter brakade in i ismaskinsporten i Rättvik Arena.
– Situationen i sig är inte konstig, jag hoppade in efter ett byte och åkte ner i försvaret för att hjälpa till. Jag kommer ikapp en Rättviksspelare som samtidigt skjuter och jag får klubbans eftersving i huvudet och stupar i isen. Smällen i porten har inget med den här skadan att göra, den var lindrig, säger Erlandsson till tidningen.

Efter omplåstring av sjukvårdare på plats kördes Erlandsson till Falu lasarett där han sedan remitterades till Universitetssjukhuset i Örebro för specialistvård.
– De misstänkte att ögat hade spruckit och de opererade mig direkt. Efter operationen fick jag reda på att det var sprickor i ögat som de sydde ihop och nu ska ögat läka, sedan blir det ny operation i slutet av december. Först då kan de säga hur prognosen ser ut för min framtida syn på ögat.
– Just nu ser jag ingenting med ögat, lite grann ljust och mörkt bara. Efter nästa operation får läkarna se hur mycket stryk näthinnan tagit och om de kan rädda synen. Det är inte direkt så här här jag hade tänkt tillbringa december, säger Jacob Erlandsson.
– Men jag är inställd på att jag ska tillbaka till bandyn och jag vill avsluta bandyspelandet på mina villkor, men då blir det galler som gäller för mig i fortsättningen. Det vill jag också passa på att säga till alla bandyspelare efter den här smällen, använd galler olyckan kan vara framme när som helst.

Läs också