Elitserien: Fyra fyrapoängsmatcher i kväll


Senaste omgångarna har innehållet flera trendskiften. GAIS, Vänersborg, Vetlanda, Bollnäs och Sirius har brutit en svag period. Det är tätt mellan matcherna samtidigt som elitserien går in ett mycket viktigt skede. Flera lag uttrycker att de börjar se slutspelskänslan infinna sig på plan och i matcherna. Är laget inte på tå så förlorar man och det går fort.

GAIS har inte bara börjat göra mål, utan även börjat ta poäng. Fyra raka matcher, utan förlust. Motala har haft det jobbigare, var målmässigt med i bortamötet mot IFK Kungälv. Motala har tio poäng upp till att slippa kvalspel för nytt kontrakt. GAIS ligger två poäng efter den eftertraktade tiondeplatsen, men sneglar hellre på en slutspelsplats. Dit är det dock fortfarande fem poäng.

Seriesjuan Broberg gjorde en bra match mot Bollnäs, men lyckades inte följa upp det sist mot Sirius senast. I kväll kommer Vetlanda på besök. Vetlanda lär ha starkt självförtroende efter att ha vänt 1-3 till 5-4 mot Villa Lidköping. Matchen är en riktigt fyra poängsmatch lagen emellan i kampen om en slutspelsplats. Vetlanda ligger på tionde plats tre poäng efter Broberg. Seger för Broberg man har fått Vetlanda långt efter sig i alla fall tillfälligt. För smålänningarna skulle en seger betyda väldigt mycket i kampen om slutspelsplats. – Det skulle ge oss lite arbetsro. Och det är klart att vi går för vinst, säger Stefan Bratt tränare i Broberg till Hela Hälsingland.

Läget mellan seriefemman Bollnäs och serienian Vänersborg är liknande situationen mellan Broberg och Vänersborg. Vänersborg som avslutade säsongen i fjol på ett mycket övertygande sätt har varit en rejäl besvikelse i år tills de sista matcherna. Bollnäs orkade inte riktigt senast mot Broberg, men lär inte vika sig lika enkelt mot Vänersborg i kväll.

Hammarby och Västerås möts. Hammarby hade Stefan Erixon febersjuk och Ulf Einarsson, ljumskproblem. David Pizzoni Elving drog på sig matchstraff senast och är avstängd idag. Västerås SK saknar Jonas Nilsson som inte spelade sist mot Motala på grund av en knäskada. Seger för Västerås och laget är med och stör i topptrion som såg stabil och ohotad ut före julhelgen.

Läs också