SRyssland: Zorkij vann ”svenskmötet”

Det spelas i ryska ligan i dag. I svensmötet mellan SKA Neftyanik med Holmberg, Edberg och Mickelsson och serieledande Zorkij med Patrik Nilsson och Johan Esplund vanns av Zorkij med 3-8. Christian Mickelsson gjorde två och Tobias Holmberg ett mål för SKA Neftyanik, men det räckte inte. Både Patrick Nilsson eller Johan Esplund lämnade banan utan att bli målskyttar. Patrik Nilsson fick två assist och Johan Esplund ett målgivande pass.

Serietvåan Jenisej besegrade Volga med klara 7-0 och Bajkal Energy slog Start med 7-2.

Dynamo Kazan vann en jämn match mot Sibselmach med 3-2. Målvakten Anders Svensson debuterade i matchen för Dynamo Kazan där Lakkonen blev matchvinnare med sitt 3-2 mål. Det kom på hörna i 72:a matchminuten.

Rodina Kirov vann med 4-2 mot Abakan inför 6 000 åskådare (icke bekräftat). Veteranen Sergej Obuchov gjorde tre mål för Rodina denna fredagkväll.

En nyhetstanka spreds häromdagen

Det finns Franz och så finns Frants. Bandyworld läste i finsk media att stjärnan Pavel med z var klar för Akilles. Det verkar vara fel nu har YLE plockat bort nyheten och annan svensk bandymedia har raderat nyheten. #rättartill . Pavel Franz var med och vann idag. Pavel Franz var med som lagkapten för Dynamo Kazan tillsammans med Anders Svensson slog Sibselmach med 3-2.

Läs också