Doping: Rysk spelare fälld för doping

Försvararen Nikolaj Melnikov har av FHMR (Ryska Bandyförbundet) stängts av 18 månader.
Den 34-årige spelaren ska ha dömts för brott mot antidopningsreglerna, enligt ryska Sportbox.  Nikolaj vann ryska ligan 2017 med Neftyanik och var då lagkamrat med fyra spelare i dagens elitserie.

Ryska bandyförbundet beslutade, på grundval av och i överensstämmelse med beslutet från den disciplinära antidopningskommittén RUSADA, att diskvalificera idrottsutövaren Nikolai Nikolai i 18 månader för brott mot s. 2.1. ”Förekomsten av ett förbjudet ämne eller dess metaboliter, eller markörer i ett prov som tagits från en idrottsman”) av de allryska antidopningsreglerna med start den 14 januari 2020, säger RUSADAi ett uttalande.

Melnikov vann ryska mästerskapet i bandy* 2017 med SKA Neftyanik. I laget återfanns även Christoffer Fagerström, Hammarby i dag, och Erik Säfström, Villa Lidköping idag Samt Alexander Kim och Alexey Chizhov, båda AIK i dag. Dessutom Maxim Ishkeldin. Förra säsongen spelade han för Sibselmash, spelade 14 matcher, svarade för 4 assist och avtjänade 40 minuters utvisning. Totalt har Nikolaj under hans karriär spelat 438 matcher i den högsta ryska ligan.

Läs också