Elitserien: Kan Vänersborg knäcka SAIKs segertåg?

Inför onsdagens omgång återstår det sex poäng och tolv poäng för varje lag att spela om. IFK Kungälv – Bollnäs är en riktig fyrpoängsmatch i kampen om en slutspelsplats. Kungälv är fyra poäng efter Bollnäs inför omgången. Vinst för Kungälv innebär att det bara skiljer två poäng när fem omgångar återstår, annars fyra.
– Laget behöver supportrar som inte hoppar av bussen när det blir soppatorsk i uppförsbacke. I sådana fall hoppas jag att vi har supportrar som bara hoppar av och hjälper till att knuffa upp bussen till nya höjder, så väl mött på ”Camp Nord” på onsdag, säger Tommy Österberg till Kungälvs hemsida.

Vid Bollnässeger och att Vänersborg samtidigt skulle besegra Sandviken borta i morgon så skulle skillnaden mellan slutspelslagen och de slutspelsjagande lagen vara hela fem poäng. Detta om GAIS förlorar mot Villa Lidköping och att Vetlanda samtidigt förlorar mot Sirius. För Sirius del är en seger ett måste samtidigt som någon av Bollnäs och Vänersborg sannolikt bör förlora sina matcher.

Hammarby har sannolikt redan bärgat seriesegern. Tre poäng fattas och mycket talar för att två av de tre som saknas kommer mot Ljusdal i kväll. Ljusdals slutspelchanser är borta, men har allt att spela för. Laget kan undvika ett nervöst och tufft kvalspel.

Västerås ska i kväll skaka av sig förlusten mot Villa Lidköping senast. På programmet står formstarka Broberg, ingen lätt uppgift. Västerås måste vinna för att inte riskera att utanför en slutspelsplats.

Villa Lidköping åker till Göteborg för västsvenskt derby mot GAIS. Laget jagar den åtråvärda andra platsen i Elitserien som nu innehar och hamnade på i fjol. Bakom finns Edsbyn med samma antal poäng, men betydligt sämre målskillnad, och formstarka Sandvikens AIK en poäng efter. Villas form verkar det inte vara något fel på. Utklassade Västerås SK i lördags.

Sandviken väntas vinna vänta hemma mot Vänersborg. Allt annat vore en jätteskräll förstås. Edsbyn åker till IFK Motala för att försöka ta två nya poäng. Givetvis en jätteskräll om Motala skulle rå på Edsbyn.

Läs också