Allsvenskan: Örebro och Boltic vann i kväll

Både Boltic och Örebro vann sina respektive matcher med tvåsiffriga mål. Boltic ligger nu på kvalplats till Elitserien i den södra gruppen. Örebro SK är fortsatt i serieledning i den norra gruppen.

Boltic seger mot Blåsut med 10-7 betyder att man fortsätter att vara med i striden om en kvalplats till Elitserien. Pål Hansen blev matchvinnare med tre mål för Karlstadlaget. Det var Pål som gjorde Boltics två första lednings mål som Blåsut kvitterade. Boltic fortsatte ta ledningen som Blåsut fortsatte att kvittera. Så höll det på tills Gustaf Andersson i Boltic gjorde 6-4 (59) och Mikael Bood ökade på till 7-4 (65). Där avgjordes matchen som Pål Hansen fick sätta punkt för med sitt 10-7 mål.

Tomas Knutson gjorde inte mindre än fyra mål för sitt Örebro SK i kvällens match mot IFK Rättvik. Örebro gick tidigt upp i en stor ledning som växte till som mest 2-9, vilket var halvtidssiffror. IFK Rättvik snyggade till siffrorna med fyra mål till 6-9 innan tremålsskytten Martin Appelqvist fastställde slutresultatet till 6-10. Det var Rättviks femte raka förlust och det är sju matcher sedan laget vann en match. IFK Rättvik har stora problem med sjukdomar i inledningen av året. Det har ställt till det för laget. Rättvik ligger på kvalplats för undvika nedflyttning till div 1. Härnäst väntar serietian Gustavsberg för Rättvik.

Läs också