Elitserien: Vänersborg nästa lag klara för slutspel? Fullt hus i Lidköping?


I kväll fortsätter kampen om slutspelplatserna och inte minst kampen om de viktiga andra och fjärde platserna. Dessutom är det dramatik kring strecket, om vilka som ska tvingas kvala för att behålla sin elitserieplats.

Kampen om andra platsen fortsätter. Villa Lidköping eller Edsbyn? I kväll möts de. Möjligen inför fullsatta läktare och det betyder 4 250 personer. Just nu är det nära 3 200 biljetter sålda. Hans Andersson medverkan i matchen är fortsatt osäker efter hjärnskakningen i lördagens VM-semifinal mot Finland. Till Hela Hälsingland säger Hans att han känner sig okej, men att beslutet tas under fredagen (idag). I Villa fick Patrik ”PG” Gustafsson en lårkaka mot Hammarby, skriver NLT. Villatränaren Mattias Nilsson räknar med att både Hans Andersson och PG finns med i kväll.

I kväll kan Vänersborg bli klara för slutspel. Motala spelar in sig för kvalspel. Petter Andersson och 
Joakim Hedqvist stod över gårdagens träning, den 
senare ordinerad rehab av massören Bruno Zetterström i sviterna av Gais-matchen i tisdags, skriver TTELA. Men båda spelar i morgon, säger tränaren Stefan Karlsson till tidningen. En ändring görs dock: 
Didrik Land in och Adam Blomster ut.

Ljusdal slipar formen inför kvalspel vs IFK Kungälv som måste börja vinna. Sista slutspelschansen för IFK i kväll. Kungälv var rejält irriterande över domarens insats senast mot Vetlanda och fick medhåll av media. Kan Kungälv formatera ilskan och besvikelsen till något positivt och bli en vinstmaskin igen? Efter bronsmatchen i Bandy-VM sa Tommy Österberg, Kungälvs tränaren och finske förbundskaptenen, att Finland fokuserade för mycket på hur motståndarna spelade istället för att fokusera på sitt eget spel. Gäller det Kungälv också tro?

Vetlanda är två poäng från slutspelsplats efter den viktiga bortasegern och möter SAIK som jagar minst fjärde platsen kan man bli tvåa? I Vetlanda saknas fortfarande Erik Ivarsson som inte heller spelade mot Kungälv på grund av sjukdom. Sandvikens AIK spelar med bästa laget enligt Gefle Dagblad.

Bollnäs mot fjärde platsen? GAIS till slutspel? Båda måste vinna allt och alla andra förlora.

Sirius har en liten chans och ta slutspelsplatsen från Västerås, vars trend måste brytas. I kväll möts de. Sirius får klara sig utan Patrik Johansson även i kväll. – Vi har i alla fall goda chanser att vinna de tre matcher som är kvar och gör vi det så blir det ingen kvalserie. Det blir en häftig avslutning på serien. Nu hoppas jag att det blir mycket folk mot VSK och att vi får ett bra publikstöd, säger Olle Gabrielsson till UNT.se.

Broberg vill så gärna ta sig upp på 4:e platsen och Hammarby säkra seriesegern.

Återstående program:
Söndag: Hammarby-IFK Vänersborg, Edsbyn-Broberg, Sand­viken-Kungälv, Gais-Sirius, Västerås-Vetlanda, Motala-Bollnäs, Villa-Ljusdal.
Sista omgången: tisdag: IFK Vänersborg-Edsbyn, Vetlanda-Gais, Sirius-
Motala, Bollnäs-Hammarby, Kungälv-Västerås, Ljusdal-Sandviken, Broberg-Villa.

Läs också