Elitserien: Vilka tvingas kvala och vilket lag tar andra platsen?

Det är spännande strid in i det sista i kampen om andra platsen mellan Villa Lidköping och Edsbyn. Villa spelar i den TV-sända matchen borta mot Broberg Söderhamn medan Edsbyn tar sig an IFK Vänersborg på bortaplan. Vare sig Broberg eller Vänersborg har något att spela för. Villa och Edsbyn har samma poäng, men Villa har betydligt bättre målskillnad. Det skiljer hela 43 mål lagen i mellan. Brorberg har fått mycket uppmärksamhet sedan i fredags då en tränare och en spelare via twitter hotade den finska domaren. Broberg stängde av de båda i senaste matchen mot Edsbyn, men låter dessa båda herrar vara tillgängliga i dagens match mot Villa Lidköping.

Sandviken har chans att ta sig upp på andra plats. Då måste både Villa och Edsbyn förlora och samtidigt ska SAIK ta igen 22 mål i målskillnaden mot Ljusdal.

GAIS, Kungälv, Sirius och Vetlanda spelar om att undvika kvalspel för förnyat elitseriekontrakt. GAIS är det enda laget som har det helt i egna händer. I övrigt kommer det sannolikt handla om en målskillnadsaffär, men där seger i dagens match sannolikt är ett krav för att undvika kvalspel. GAIS har en poäng mer än de tre övriga och spelar borta mot Vetlanda. Vetlanda med sämst målskillnad måste vinna eller få minst oavgjort samtidigt som Kungälv och Sirius förlorar. Vinner Kungälv mot Västerås och Sirius mot Motala så avgörs det på målskillnad.

Dessutom möts Bollnäs och Hammarby samt Ljusdal och Sandviken.
Bandy på Oddset

Läs också