Allsvenskan: Vem tar andra platserna i Norra och Södra?

I kvälls spelas den näst sista omgången i båda södra och norra gruppen. Örebro SK är klart för slutspel, men kan bli tvåa. Vinner man dagens match mot Tellus är säkras seriesegern, men frågan är vilken grupp Örebro SK vill hamna i.

Tellus, Gustavsberg, Falu BS och Rättvik gör om vilka två som ska tvingas kvala sig till nytt kontrakt. Idag möts Falu BS och Grängesberg.

Sedan tidigare är det klart att Köping och Nyborg spelar i div 1 kommande säsong. Ur södergruppen faller Mosserud och Mölndal ifrån till div 1.

Södergruppen

Boltic innehar just nu den andra kvalplatsen. I kväll möter man elitseriekvalklara och seriesegrarna Gripen. Boltic går för att ta sig till kvalet. Två poäng bakom Boltic jagar närmast Tranås BoIS som har Mosserud i kväll.

Även Jönköping på tredje plats har fortfarande chans att ta sig upp på andraplatsen. Med tre poäng färre än Boltic krävs seger mot Åtvidaberg i kväll. Fyran Finspång kan ta sig upp på andraplatsen, om man vinner de båda återstående matcherna och Boltic, Tranås och Jönköping får ”gummiben och gummiarmar”. Finspång möter i kväll Mölndal.

Nässjö och Lidköpings AIK är två lag som har prickat formen till slutet av serien. Idag möts man och båda lagen försöker undvika att tvingas kvala sig kvar i Allsvenskan. Åtvidaberg tar gärna poäng i kväll för att undvika kvalspel.

Matcherna kan du spela på

Läs också