SM: Semifinaldramat SAIK – Villa – Rond 4


Vill du spela på matcherna på? Kvällens bandymatcher finns på och

I dag kl 14:15 är det dags för fjärde matchen mellan Villa Lidköping och Sandvikens AIK. SAIK har 2-1 och hemmaplan i dagens möte. SAIK har vunnit sina båda matcher på straffslag och i sudden medan Villa vann med utklassningssiffrorna 10-2.

I de båda matcherna som gått till förlängning har SAIK hämtat in en tvåmålsledning strax före slutet. Villa har i de matcherna fått spela i numerärt underläge långa stunder, vilket givetvis har gett rejäl uppförsbacke.

SAIK var det bättre laget senast, men Villa hade som sagt fler utvisningar. Utvisningarna var inte så mycket att säga om, men domare Sjösten blundade för flera utvisningar som SAIK mycket väl kunde ha fått. Det hade säkerligen gett en annan matchbild. Villa har klarat de numerära underlägena bra och till och med gjort mål i flera av dessa. Villa har fått slita hårt och gjort det bra. En straff för Villa och Daniel Andersson i förlängningen hade det inte många som hade protesterat mot.

SAIK har öppnat matcherna bra och haft mycket bollinnehav i de tre matcherna. När väl Villa har fått bollen har man haft bråttom. Senast så satte SAIK hårt tryck på Villa och märkligt nog svarade inte Villa med ändring förrän i halvtid. Istället var det väldigt tomt på mitten när Villa hade bollen. Det slarvades i passningsspelet som vid SAIKs 0-1 mål t ex. SAIK anföll stabilare och med fler spelare.

SAIKs ledarstab är nöjd med det taktiska utfallet från i fredags med punkmarkering på Patrik Gustafsson i Villa:
– Det måste vi vara. Killarna gjorde allting rätt och jag tycker vi vann helt rättvist. Vi justerade om lite efter förlusten i tisdags och kom mer rätt den här gången även om siffrorna då inte direkt speglade matchen, säger Daniel ”Zeke” Eriksson till Gefle Dagblad.

Läs också