Ekonomi: Akut ekonomiskt läge för IFK Kungälv


Annandagsbandyn blev ett rejält bakslag för IFK Kungälv. Skarpe Nord var inte i speldugligt skick när en derbypublik på 3-4 000 åskådare skulle se Kungälv – GAIS. Istället sköts matchen upp och spelades inför halva 2 000 åskådare. Då blev läget akut för Kungälvs ekonomi. IFK Kungälv har klarat utgifterna enligt budgeten, men intäkterna har uteblivit.

I förra veckan vädjande klubben till medlemmar, supportar och sponsorer om ekonomisk hjälp för att klara elitlicensen nästa säsong. Kungälv har lyckats hålla budgeten kostnadssidan om planerat. Trots extra kostnader inlån av två spelare under säsongen. Med fler unga egna produkter höll man kostnaderna nere.

Det är intäkterna som uteblivit på ungefär 1 000 000 kr. Kungälv hade inte budgeterat för slutspel. – Budgeten som gjordes inför denna säsong baserades på att vårt A-lag skulle hamna på plats 9-10 i Elitserien. Vi budgeterade alltså inte med att gå till slutspel och med de eventuella intäkterna som det skulle innebära, säger IFK Kungälvs ordförande Tony Hjerstrand till klubbens hemsida. Läs mer här

Läs också