Landslaget: Franco Bergman slutar

Franco Bergman slutar som förbundskapten. Franco var förbundskapten under fyra VM där man vann guldet två gånger. Fjolårets guldmedalj var en seger med bragdstämpel.

De fyra senaste säsongerna har Franco Bergman varit förbundskapten för Sveriges herrlandslag i bandy. Under den perioden har han bland annat vunnit två VM-guld. Den sista april går Francos avtal med bandyförbundet ut och något nytt kommer inte att skrivas.

– Det har varit en intressant och rolig tid med många upplevelser. Jag har varit inställd på att hemma-VM i Vänersborg skulle bli det sista, säger Franco till svenskbandy.se och fortsätter.
– Jag har varit ute mycket under min tid som förbundskapten och försökt vara en ambassadör för bandyn. Nu är det dags att någon annan tar över.

Franco har inte funderat över sin bandyframtid ännu och vet inte vad som händer framöver.
– Det är vitt på nästa sida i boken. Vi får se vad som händer i framtiden.

Franco fick inte avsluta sin förbundskaptensperiod med ett VM-guld i Vänersborg 2013, men har en framgångsrik tid bakom sig.
– Han är en av våra mest framgångsrika förbundskaptener genom tiderna och vi tackar Franco för fyra väldigt bra år. Någon efterträdare är inte klar i dagsläget, men vi hoppas kunna presentera en ny förbundskapten inom kort, säger bandyförbundets generalsekreterare Marcus Norman.

FAKTA, FRANCOS VM-FACIT:
2010, Moskva: GULD
2011, Kazan: BRONS
2012, Almaty: GULD
2013, Vänersborg: SILVER

Läs också