Silly Season: Lördagsmorgonens nyheter…

Först ekonomi. IFK Kungälv var hos sin kommun i går för att diskutera sitt ersättningskrav på 200 000 kronor. Detta för uteblivna publikintäkter då isen inte var spelduglig till annandsagsderbyt mot GAIS. Publiken fick vända om och kom inte tillbaka i den omfattning som Kungälv hade räknat med. Kungälvs kommun hade inte riktigt samma syn på ärendet, skriver G-P idag. IFK har fått god hjälp av supporter och sponsorer och fått in hela 900 000 kronor av de 1 400 000 kr som behövs. – De 200 000 kronorna vor jätteviktiga säger IFKs ordförande Tony Hjerstrand till GP. Kommunstyrelsen kommer att sammanträda i april, men IFK behöver få besked nu för elitlicensens skull.

Landslagsspelaren Olov Englund jagas även av Villa Lidköping förutom moderklubben Kalix och nuvarande klubb Hammarby, enligt NSD. I dag kommer Kalixborna gå man ur huse för att fira Kalix elitserieplats.

Jesper Jonsson, Vetlanda, jagas som bekant av flera klubbar.  Vetlanda-Posten nämner Hammarby som en kandidat förutom Vetlanda förstås. Jesper var Vetlandas viktigaste spelare med 23 målgivande passningar och 18 mål.

IFK Motalas David Brodén lämnar IFK Motala för en elitserieklubb. Till MVT säger David att diskuterar med flera klubbar, men mer med en klubb. Det lär bli klart ganska snart.

Anders Hedlund, Borlänges tränare, har förlängt med klubben. Det blir den fjärde säsongen, skriver Dalarnas Tidning. Anders var således med och fick upp Borlänge i Allsvenskan och det blev en sportslig framgång.

Nämnas kan göras att Richard Koch som gjorde tillfällig come back under en period i Hammarby och Selånger i vintras, meddelar att det var just en tillfällig comeback. Skridskorna på hyllan igen.

Läs också