SAIKs ekonomiska läge bättre


SAIK:s ordförande Lars-Olof Skoog vill inte gå så långt att han påstår att krisen är helt över men läget är åtminstone betydligt bättre nu än tidigare. — Vi har goda förhoppningar att klara elitlicensen nu, säger han till SVT Gävle Dala.

Lindfalken skriver så här på sin hemsida: ”Lindfalken har i tio års tid hjälpt företag, offentlig sektor, ideella föreningar och organisationer att få tillbaka pengar som de har rätt till. Det kan handla om många miljoner.”

Lindfalken har sitt kontor i Sandviken och är Nordens ledande företag inom recovery audit, det vill säga kapitalåtervinning. Det är en verksamhet som är etablerad i USA, men ganska okänd i Sverige.

SAIK Bandy och Lindfalken AB inleder ett långsiktigt samarbete för att skapa förutsättning till nya intäktsområden. Föreningens starka varumärke och kontaktnät kommer att kunna tillföra nya affärsmöjligheter för företaget, tror Lindfalkens VD Jonas Klang, samtidigt som föreningen på det här sättet får det ekonomiska stöd som är nödvändigt för att klara elitlicensen för kommande säsong.

Lindfalken AB:s VD Jonas Klang är positiv inför den nya situationen: – Vi ser nya möjligheter i en nära samverkan med SAIK Bandy, där det finns en stor potential även för utvecklingen av vårt eget företag. Det vore olyckligt om SAIK tvingades till degradering eftersom föreningen betyder så oerhört mycket, inte bara för Sandviken, utan även för svensk bandy, säger Jonas Klang.

Läs också