Spelarnytt: Motala och Lukas Persson går skilda vägar

Det blir ingen fortsättning för Lukas Persson i IFK Motala, som föll ur elitserien. Lukas Persson och IFK Motalas kontrakt löper ut i dag 31 mars.

– Vi har meddelat Lukas att vi inte ger honom ett nytt kontrakt som det ser ut nu. Han måste sätta större fokus på bandyn om vi ska ändra oss, säger IFK Motalas klubbchef Pär Beckne till MVT.


– Det har inte fungerat och vissa saker i kontraktet har inte följts. Jag vill spela vidare, men gör det någon annanstans. Jag hoppas hitta någon klubb i elitserien, säger Lukas Persson till tidningen. Pär Beckne tillbakavisar uppgifterna att vissa saker inte har följts, uppger MVT.

Senaste säsongen gjorde Lukas 19 mål, varav åtta på straff. I Allsvenskan 2011/12 gjorde Lukas Persson 43 mål.

– Tre nya spelare är målsättningen, förutsatt att Eric Ågren och Johan Thorsson fortsätter, säger Pär Beckne.

IFK Motala har klart med Dennis Gustafsson ny som tränare. Dennis tränade Örebro SK senaste säsongen. Målvkakten Jacob Classson kan vara ersättare om Martin Heurlén slutar. Martin liksom Jonas Eriksson är tveksamma till en fortsättning.

Klart är att Patric Putte Johansson lämnar som tränare till Nässjö och att David Brodén lämnar klubben för Hammarby. Även Patrik Spångberg spelar inte heller vidare IFK Motala. Under säsongen föll även Martin Lind och Jonas Tell bort.

Utgående kontrakt: Johan Thorsson, Lukas Persson, Martin Heurlén, Daniel Strömwall, Lukas Blom, Eric Ågren.

Läs också