Silly Season: Aprilskämt eller inte?

Borlänge kör ett 1 april som sig bör varje år! Eller är det inte ett skämt i år? Flera av Bandyns-Sillysidor har rapporterat om Borlänges ryska nyförvärv Nikolaj Mjaskovskij från Dynamo Kazan.

”Nikolaj Mjaskovskij är född 29 februari 1988 i Kazan och kommer närmast från spel i ryska Dynamo Kazan och är 188 cm lång och väger 90 kg. Sportchefen Daniel är mycket nöjd med denna värvning och hoppas att Nikolaj inte äter allt för mycket Saschlik under sommarens grillfester hemma utan vill se en slimmad och deffad spelare som anländer i september”, skriver Borlänge på sin hemsida.

I fjol var det den ryska agenten Nada Choll hade fixat chansen att få komma till Borlänge åt en ryske spelaren. -”Detta är spelare som Michail som kommer att göra oss oslagbara denna säsong, han tar 215 kg i benböj så trampa grillor kan han”, skrev man då.

Bandyworld hittade ingen Nikolaj Mjaskovskij hos Kazan, men en väldigt lik honom och född samma datum; Artyom Platonov, halvback. Något mindre: 168 cm lång och 60 kg lätt.
Dags för Allsvenskan i Fotboll

Bandyworld tog frågan gick vidare till Borlänges ordförande Hans Gustafsson. Är Nikolaj Mjaskovskij ett aprilskämt? Är det Nada Choll som är er agent i år igen?

– Jag antar att det är ett skämt men säker kan man inte vara. Alla kontrakt skall godkännas av styrelsen, meddelar Hans G Borlänges ordförande till Bandyworld.

Då återstår det väl att se det då. Kanske till maj då… Maj, maj måne kan lura dig ända till Skåne eller vad? Det ska inte vara lätt.

Fotnot: Klassiskkompositör: Nikolaj Jakovlevitj Mjaskovskij (ryska Никола́й Я́ковлевич Мяско́вский), född 20 april 1881 , död 8 augusti 1950 , rysk kompositör. Källa: Rilpedia och Wikipedia

Läs också