Hammarby blickar med avund runt om i landet

 
En av säsongsfavoritlag till semifinal är Villa Lidköping som numera huserar i bandyhall. Villa inleder träningsspelandet på fredag mot Volga. På lördag möter IFK Vänersborg Volga och söndag spelar Villa mot Vänersborg. Förra helgen gjorde Boltic premiär och åkte på en förlust mot Volga 4-6. Edsbyn föll mot Zorkij 3-4 och Tillberga och Hammarby spelade lika 4-4. 

Bandysäsongen har inletts. Hammarby Bandys styrelse hade på måndagen sin höstupptakt.

Styrelsen konstaterade att utsikterna för verksamheten den kommande säsongen ser mycket goda ut både sportsligt och ekonomiskt. Föreningen är på alla nivåer i färd med att leva upp till föreningens värdeord: stabilitet, långsiktighet och harmoni.

Den i stort sett intakta spelartruppen är snart helt spikad och de är kontrakterade för flera år framöver. Ungdomsverksamheten ser ut att gå mot fortsatta framgångar. Hammarby Bandy är också i färd att starta ett flicklag.

Styrelsen konstaterade dock att det finns ett problem som är oroande inför framtiden – avsaknaden av en bandyhall. I kommun efter kommun i Sverige finns eller byggs bandyhallar. Många lag kan idag erbjuda goda träningsmöjligheter för såväl ungdomar som seniorer.

– Vi är glada och stolta över förra säsongens stora framgångar krönta av det första SM-guldet. Men Stockholm måste inom en snar framtid lösa hallfrågan för bandyn, annars riskerar vi att tappa både ungdomar och elitspelare till lag som kan erbjuda hallar och därmed bättre möjligheter för träning och utveckling. Detta är en överlevnadsfråga för bandyn i Stockholm – konstaterar ordförandena i Hammarby Bandy AB resp Hammarby Bandy IF Sonny Lööf och Py Börjesson.

Läs också