Spelarnytt: Mattias Johansson är klar för Villa

Mattias Johansson är klar för Villa Lidköping. IFK Kungälv har tillhört IFK Kungälv och spelat för U23-landslaget.

Mattias Johansson ”betraktas som en av våra mest lovande bandyspelare”, skriv Villa i ett pressmeddelande.

– Det känns mycket spännande och roligt. Jag har fått ett oerhört bra intryck av allt i och runt föreningen och nu är jag verkligen förväntansfull. Bandyintresset i Lidköping är ju fantastiskt och bättre förutsättningar att spela bandy finns nog ingen annan stans, säger ”Matte” Johansson.

Redan som 16-åring kom Mattias från halländska Frilleås till Kungälv. Trots att han ännu bara är 21 år (22 i september) har han fem elitseriesäsonger bakom sig i IFK. Han har också meriter från landslagsspel i alla landslag från pojk, juniorer upp till U 23.  När Sveriges J 19-lag tog VM-guld i Sibirien 2010 var Mattias lagkapten och en av de främsta bakom triumfen.

Villas klubbchef Jonas ”Sparris” Johansson är mycket nöjd över nyförvärvet. – ”Matte” är en fantastisk bra kille som kommer att tillföra oss mycket både på och utanför planen. Han är en bra tvåvägsspelare på mitten och dessutom duktig skridskoåkare. Det kommer att passa mycket bra i Villas fartfyllda spel. Mattias är dessutom jobbig att möta för motspelarna. Det vet inte minst vi efter många duster mot Kungälv…

Mattias ser med förtjusning fram emot flyttningen till Lidköping. – Skönt att allt är på plats nu. Jag skulle egentligen vilja börja spela i morgon! Jag känner sedan tidigare både tränaren Magnus Nordin och många av spelarna – både de yngre och de lite mer rutinerade. Det ska bli kanonkul att bli Villaspelare, säger Mattias som räknar med att tillsammans med sin sambo fram i sommar flytta till Lidköping från Kungsbacka där de bor nu.

Läs också